ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ «ΟΥΔΕΤΕΡΟ» ΕΔΑΦΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κρήτη έφερε στην επιφάνεια το κακό κλίμα που επικρατεί μεταξύ της τοπικής Νέας Δημοκρατίας και του Δήμου Ηρακλείου. «Πρωτοφανής» χαρακτηρίστηκε από στελέχη του δήμου η απαξίωση του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, αφού ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρέκαμψε το δημαρχείο πηγαίνοντας από τον αρχιεπίσκοπο απευθείας στον περιφερειάρχη.

Αν και η παράταξη του δημάρχου έχει στηριχθεί και από τη Ν.Δ., το τελευταίο διάστημα η σχέση με την τοπική ΝΟΔΕ είναι στο χειρότερο σημείο, με αποκορύφωμα το σαμποτάζ των «γαλάζιων» συμβούλων στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ενώ παροιμιώδης είναι η φράση «θα τον τελειώσω» που ισχυρίζεται ο δήμαρχος ότι έχει απευθύνει εις βάρος του ο Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή τη μη συμμόρφωση του δήμου με την κομματική γραμμή στο θέμα της φιλοξενίας προσφύγων στο νησί.

Χθες πάντως, επιχειρήθηκε να πέσουν οι τόνοι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να μην πήγε στο δημαρχείο, κάλεσε όμως, διά τηλεφώνου, προσωπικά τον Βασίλη Λαμπρινό να παρευρεθεί στη σύσκεψη με όλους τους δημάρχους, κάτι που έγινε. Ακολούθησε και κατ’ ιδίαν δεκάλεπτο ραντεβού σε «ουδέτερο» έδαφος, αφού παραχωρήθηκε το γραφείο του περιφερειάρχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του προέδρου της Ν.Δ., φάνηκε πως δεν ήταν σε γνώση του πολλά από τα περιστατικά που έχουν προηγηθεί, χρεώνοντας την ένταση σε προσωπικές τακτικές τοπικών παραγόντων, ενώ από την πλευρά του δημάρχου επισημάνθηκε πως η δημοτική παράταξη ήταν και παραμένει ανεξάρτητη.

(Κεντρική φωτογραφία: Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον πρόεδρο τη ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. *IMAGE SERVICES).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 15.03.2017