ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Η τρίτη γυναικοκτονία για το 2024 καταγράφεται στο Ηράκλειο της Κρήτης με θύμα μια 29χρονη με καταγωγή από τη Ρουμανία. Δράστης είναι ο σύζυγός της, 39 ετών, ο οποίος ύστερα από έντονο διαπληκτισμό την πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής στο κεφάλι μέσα στο σαλόνι του σπιτιού τους, στην οδό Πατρόκλου στα Καμίνια, περιοχή των δυτικών συνοικιών του Ηρακλείου.

Η δολοφονία σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί της Παρασκευής και ενώ ο 39χρονος φέρεται να γύρισε σπίτι έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Ο συγκεκριμένος άνδρας, με καταγωγή από την Αλβανία, είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για εμπλοκή σε διάφορα επεισόδια και διαπληκτισμούς, ενώ είχε συλληφθεί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Πάντως δεν υπήρχε στον φάκελό του ιστορικό καταγγελιών για ενδοοικογενειακή βία.

Ο δράστης και το θύμα φέρονται να εργάζονταν κατά καιρούς σε νυχτερινά καταστήματα του Ηρακλείου. Οπως ανέφεραν στα τοπικά ΜΜΕ κάτοικοι της περιοχής, ήταν αρκετά συχνοί οι καβγάδες του ζευγαριού ενώ, σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, πρόσφατα η γυναίκα ήταν έγκυος, ωστόσο είχε αποβάλει χάνοντας το μωρό που κυοφορούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο δράστης, αφού δολοφόνησε την 29χρονη, τηλεφώνησε στην αστυνομία λέγοντας: «Ελάτε, σκότωσα τη γυναίκα μου». Ωστόσο, στην πρώτη του επαφή με τους αστυνομικούς, που τον βρήκαν να τους περιμένει στην είσοδο του σπιτιού, φέρεται να ισχυρίστηκε πως πυροβόλησε κατά λάθος και δεν είχε σκοπό να τη σκοτώσει.

Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο του εγκλήματος απλά διαπίστωσε τον θάνατο της γυναίκας, η οποία μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο Ηρακλείου.

Ο δράστης συνελήφθη και κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί στον εισαγγελέα.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 17.02.24