«ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΓΟΝΟΥΣ ΓΝΩΣΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Σοβαρές καταγγελίες για ανθρώπους που, αν και είχαν συμμετοχή στον σοβαρό τραυματισμό του Κώστα Κατσούλη, εντούτοις δεν έχουν συλληφθεί και δεν έχουν κάτσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου στιγμάτισαν τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία στη δίκη για τη δολοφονία του φιλάθλου του Εθνικού.

Οι καταγγελίες προήλθαν από τη μητέρα ενός εκ των έξι κατηγορουμένων της δίκης, η οποία τόνισε πως τα συγκεκριμένα άτομα προστατεύονται, επειδή είναι γόνοι γνωστών οικογενειών του Ηρακλείου και γι’ αυτόν τον λόγο δεν τους έχει αγγίξει η αστυνομική έρευνα.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε επανειλημμένα τη γυναίκα να καταθέσει τα ονόματα των ανθρώπων που δεν έχουν συλληφθεί, απειλώντας την ακόμα και με σύλληψη, εφόσον η καταγγελία της ανατρέπει σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα της δίκης.

Μετά από συνεχείς πιέσεις, χθες η γυναίκα έδωσε συμπληρωματική κατάθεση και ανέφερε στο ακροατήριο τρία επώνυμα ανθρώπων, οι οποίοι -κατά τους ισχυρισμούς της- δεν έχουν συλληφθεί.

Τουλάχιστον δύο από τα ονόματα αυτά δημιούργησαν αίσθηση στο ακροατήριο, καθώς πρόκειται για μέλη γνωστών οικογενειών του Ηρακλείου, με εμπλοκή στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του δήμου.

Σχετικά με την πηγή της πληροφόρησης για τα συγκεκριμένα ονόματα, η γυναίκα είπε ότι τα έχει αναφέρει σε συγκρατουμένους του ένας από τους κατηγορουμένους.

Οταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε τον εν λόγω κατηγορούμενο αν έχει αναφέρει τα ονόματα αυτά, εκείνος το αρνήθηκε, ωστόσο οι συγκρατούμενοί του επιβεβαίωσαν ότι πράγματι τους τα έχει αναφέρει ως εμπλεκόμενους στο περιστατικό.

«Κουκούλωμα»

Λόγο για «ομερτά» που επικρατεί στην Αλικαρνασσό και προστατεύει συγκεκριμένα πρόσωπα είχε κάνει στην κατάθεσή του και ο πρόεδρος του Εθνικού, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, αναφέροντας τότε πως έπρεπε να βρίσκονται τουλάχιστον 15 άτομα στο εδώλιο αντί για τους έξι που τελικώς κατηγορήθηκαν.

Ανακοίνωση για την εξέλιξη της δίκης εξέδωσε η συλλογικότητα «Χωριά» ΒΔ Κρήτης, της οποίας ήταν μέλος ο Κώστας Κατσούλης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «από την πρώτη στιγμή της τραμπούκικης επίθεσης οι διάφοροι παράγοντες προσπάθησαν να κουκουλώσουν τον πραγματικό λόγο του θανάτου», ενώ σε άλλο σημείο τονίζεται πως «η τοπική κοινωνία, μέσω των κακώς εννοούμενων εκπροσώπων της, για μια ακόμα φορά αποδεικνύει ότι προτιμά να κρύβει τα “σκουπίδια” κάτω από το χαλί παρά να έρθει αντιμέτωπη με το τέρας που μεγαλώνει μέσα της».

Δολοφονική επίθεση

Ο Κώστας Κατσούλης είχε δεχτεί απανωτά χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα κατά τη διάρκεια επίθεσης των οπαδών του Ηροδότου σε αυτούς του Εθνικού, στον αγώνα των δύο ομάδων στις 14 Σεπτεμβρίου 2014.

Μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο και εξέπνευσε στις 29 Σεπτεμβρίου στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας.

Η δίκη συνεχίζεται με τις καταθέσεις γιατρών, ιατροδικαστών και τεχνικών συμβούλων ως προς τα ακριβή αίτια θανάτου του φιλάθλου του Εθνικού, ζήτημα που έχει προκαλέσει καταγγελίες περί συγκάλυψης από την οικογένεια Κατσούλη, λόγω της προσπάθειας να αποδοθεί ο θάνατος και σε παθολογικά αίτια και όχι στα χτυπήματα που δέχτηκε το παιδί τους.

(Κεντρική φωτογραφία: Ο Κώστας Κατσούλης).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 12.02.2016