«ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Η Ελευθερία Κουμάντου, δημοσιογράφος και μέλος του Αντιφασιστικού Συντονισμού μιλά για το κάλεσμα φασιστικών ομάδων στο Νέο Ηράκλειο με αφορμή τα δέκα χρόνια από την εκτέλεση των Φουντούλη και Καπελώνη έξω από τα τότε γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Η ίδια επισημαίνει ότι υπάρχει κάλεσμα για αυτήν την συγκέντρωση, με την δήθεν δικαιολογία του μνημόσυνου, από τη ναζιστική οργάνωση Propatria και την παραστρατιωτική οργάνωση Ιαχή, αλλά και από το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής, ενώ όπως τονίζει, υπάρχει πανευρωπαϊκό κάλεσμα σε νεοναζιστικές ομάδες από την Ευρώπη και την περιοχή των Βαλκανίων.

Παράλληλα αναφέρεται στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση, που θα γίνει ως απάντηση την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, ένα κάλεσμα που όπως τονίζει, στηρίζουν δεκάδες συλλογικότητες, πολλά σωματεία και φορείς, ενώ αναφέρει και στην επιστολή Ιρλανδών βουλευτών προς τον Έλληνα πρέσβη στο Δουβλίνο, ζητώντας του να παρέμβει για να ακυρώσει η κυβέρνηση την εκδήλωση.

Τέλος μιλά για την εργαλειοποίηση των δύο θανάτων και για τις πολιτικές που οδηγούν σημαντικό μέρος των πολιτών σε αυτήν την κατεύθυνση.