«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΑΥΓΕΝΑΚΗ – ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Στη σκιά των capital controls εξακολουθεί να κινείται η πολιτική ζωή στο Ηράκλειο, με συνεχείς κόντρες μεταξύ του βουλευτή της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό.

Πίσω από την υπόθεση της ανάληψης 200.000 ευρώ από τη μητέρα της Νάντιας Βαλαβάνη και τις επαρκείς εξηγήσεις που δόθηκαν από την ίδια, κρύβεται και η ανοιχτή διαμάχη του βουλευτή με τον δημοσιογράφο Αλέκο Ανδρικάκη σχετικά με άλλη αποκάλυψη που είχε να κάνει με πολιτικό της πλευράς του «Ναι» (στο δημοψήφισμα), ο οποίος αφού έκλεισαν οι τράπεζες κατάφερε να μεταφέρει στο εξωτερικό 1 εκατ. ευρώ και μάλιστα μετά από προσωπική παρέμβαση του Γ. Στουρνάρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του δημοσιογράφου στο site candianews.gr (που ο ίδιος διαχειρίζεται), ο συγκεκριμένος πολιτικός παράγοντας εισήλθε στην τράπεζα, ενώ ήταν κλειστή, χρησιμοποιώντας την πολιτική του ιδιότητα, και αξίωσε να μεταφέρει στο εξωτερικό από τον λογαριασμό του το εν λόγω ποσό για επενδύσεις που σχετίζονται με φωτοβολταϊκά.

Τα συνεχή δημοσιεύματα προκάλεσαν την αντίδραση του Λευτέρη Αυγενάκη που θεώρησε ότι «φωτογραφίζεται», ενώ υπήρξε και κλήση του δημοσιογράφου από την εισαγγελέα Ηρακλείου για να παράσχει πληροφορίες και σχετικά στοιχεία στο πλαίσιο προανάκρισης.

Ωστόσο, εκείνο που προκάλεσε εκ νέου τη μήνιν του κ. Αυγενάκη ήταν το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος κατέφτασε στην Εισαγγελία συνοδευόμενος από βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από νομικούς που κινούνται πολιτικά στον ίδιο χώρο.

Μάλιστα ο κ. Αυγενάκης εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως είναι απορίας άξιον το ποιος ήταν ο σκοπός της «συνοδείας» βουλευτών και νομικών-στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Εισαγγελία Ηρακλείου, διερωτώμενος αν με αυτή τους την ενέργεια είχαν σκοπό να εκφοβίσουν τη Δικαιοσύνη. Μάλιστα κατέληγε στο συμπέρασμα πως «είναι ντροπή αυτή η “Αριστερά” για τον τόπο μας…»

Σε απάντηση προς τον κ. Αυγενάκη, ο Ηρακλειώτης δικηγόρος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Λεβέντης τονίζει πως αποτελεί συνταγματικό και δικονομικό δικαίωμα κάθε πολίτη που καλείται στην Εισαγγελία να προσέρχεται συνοδεία συνηγόρου.

«Η “απορία” και τα υπονοούμενα του κ. Αυγενάκη, καθόσον με αφορά ως νομικό συμπαραστάτη του κ. Ανδρικάκη, είναι τελείως παράνομα, απαράδεκτα, ψευδή ως προς τα γεγονότα που έλαβαν χώρα ενώπιον της κ. Εισαγγελέως Ηρακλείου, αποτελούν ευθεία απόπειρα παρέμβασης στη Δικαιοσύνη και συκοφαντική εις βάρος μου δυσφήμηση για την οποία επιφυλάσσομαι».

(Κεντρική φωτογραφία: Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης. *EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 21.07.2015