ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΟΥΛΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής για τον βασικό κατηγορούμενο της θανατηφόρας επίθεσης στον Κώστα Κατσούλη απέρριψε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτηςστο Ηράκλειο.

Ο 35χρονος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα με ομόφωνη απόφαση σε 16 χρόνια κάθειρξης και είναι ο μόνος από τους καταδικασθέντες που παραμένει στη φυλακήγια τη δολοφονία του φιλάθλου του Εθνικούπριν από δύο χρόνια στο γήπεδο του Ηροδότου στη Νέα Αλικαρνασσό.

Στο δικαστήριο σήμερα παρουσιάστηκε ο πρώην αντιπρόεδρος της Ομάδας του Ηροδότου, ο οποίος εγγυήθηκε για τον χαρακτήρα και την εντιμότητα του συγκεκριμένου κατηγορούμενου (Μ.Λ.) λέγοντας πως σκοπεύει να τον προσλάβει και στην επιχείρησή του, ενώ ο συνήγορος του κατηγορουμένου επανέλαβε πολλές φορές ότιο πελάτης του αδικήθηκε από την πρωτόδικη απόφαση.

Παρουσίασε επίσης έγγραφα που αποδεικνύουν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της οικογένειας του καταδικασθέντος (μητέρας και αδελφής) τονίζοντας πως είναι ο μόνος που μπορεί να εργαστεί για να τις συντηρήσει.

Ο εισαγγελέας της έδρας πάντως στάθηκε αρνητικά στο αίτημα αποφυλάκισης τονίζοντας πως εκτός από τον κατηγορούμενο θα πρέπει να αναλογιστούμε και το θύμα που ζητά δικαίωση αλλά και το μήνυμα που θα πάρει η κοινωνία αν για έναν θάνατο που τελέστηκε σε αγωνιστικό χώρο τελικά δεν φυλακιστεί κανείς.

«Δεν μπορούμε να πούμε στην κοινωνία πως συντελέστηκε ένας θάνατος αλλά από τους τρεις κατηγορούμενους ο ένας έχει οικονομικά προβλήματα, ο άλλος έχει να ζήσει την οικογένειά του και τελικάδεν θα μείνει κανένας στη φυλακή» ήταν μία από τις χαρακτηριστικές φράσεις του εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι για τον θάνατο του Κώστα Κατσούλη είχαν καταδικαστεί δύο άτομα σε 16 και 13 χρόνια κάθειρξη. Ο δεύτερος καταδικασθείς έχει αφεθεί ελεύθερος έπειτααπό αντίστοιχη αίτηση αναστολής εκτέλεσηςτης ποινής του, μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Για τον τρίτο βασικό κατηγορούμενουπήρξε αθωωτική απόφαση, επί της οποίας όμως έχει ασκήσει έφεση ο εισαγγελέας Πρωτοδικών και αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στο εδώλιο.

(Κεντρική φωτογραφία: Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση θανάτου του φιλάθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 05.10.2016