«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ…»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος, δημοσιογράφος και αναλυτής αμυντικών θεμάτων στο militaire.gr, μιλά για τα εξοπλιστικά και για τα f-35 που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση να αγοράσει από τις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς τα αχρείαστα για την άμυνα της χώρας.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι πρακτικά δεν θα μπορούν «να πάρουν μπροστά» όποτε θέλουμε, καθώς το λογισμικό και την πλατφόρμα τους θα το χειρίζεται κάποιος από την Αμερική ενώ τονίζει ότι σύμφωνα με έμπειρους πιλότους και επιτελείς, δεν «συνδυάζονται» με τα υπόλοιπα αμυντικά συστήματα της χώρας, προκαλώντας απορίες για τον λόγο που τελικά αποφασίστηκε η αγορά.

Παράλληλα μιλά για το κόστος των εξοπλισμών το οποίο πληρώνει ακριβά ο ελληνικός λαός ωστόσο οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας δεν είναι όπως θα έπρεπε, σημειώνοντας ότι ειδικά μετά τα Ίμια, πληρώσαμε πάρα πολλά χρήματα, χωρίς όμως να κλείσουν οι αμυνητικές τρύπες της χώρας.

Απαντώντας για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα, σημειώνει ότι δεν γίνεται να μην ασκεί κριτική σε φανερά προβλήματα όπως η τήρηση των διαδικασιών, την ώρα που η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη για το πως πάρθηκαν αυτές οι αποφάσεις επισημαίνοντας ότι η ελληνική πολιτική σκηνή δεν θέλει να πάει κόντρα στις ΗΠΑ.