Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ, Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Μια σημαντική ενημερωτική εκδήλωση διοργάνωσε την Κυριακή στο Καστέλλι η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Διάσωση και Αειφόρο Ανάπτυξη της Πεδιάδας. Η εκδήλωση αφορούσε το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τον Δήμο Μινώα και τα… σκοτεινά σημεία που περιλαμβάνει η σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου.

Ωστόσο, στο περιθώριο της εκδήλωσης έγιναν μερικές σοβαρότατες καταγγελίες από την πρόεδρο της Πρωτοβουλίας Φωτεινή Κουτράκη που δείχνουν το μέγεθος της λογοκρισίας και του σκοταδιού που έχει επιβληθεί σε τοπικό επίπεδο για το θέμα του αεροδρομίου.

Είπε λοιπόν η κ. Κουτράκη ότι η Πρωτοβουλία έχει εδώ και καιρό στείλει αίτημα χρηματοδότησης στην Περιφέρεια με σκοπό την έκδοση ενός ενημερωτικού δελτίου για την προβολή των μεγάλων θεμάτων που έχουν ανοίξει στην περιοχή, τόσο από το αεροδρόμιο όσο και από τους σεισμούς.

«Μα εσείς είστε κατά του αεροδρομίου» ήταν η απάντηση (προφορική) που πήρε από τον περιφερειάρχη.

Και λοιπόν; Τι σημαίνει αυτό κύριε περιφερειάρχα;

Μόνο όσοι είναι υπέρ του αεροδρομίου παίρνουν χρηματοδότηση;
Αυτές είναι οι αρχές της Περιφέρειας;
Αληθεύει η απάντησή σας ή ψεύδεται η πρόεδρος της Πρωτοβουλίας;

Είχαν όμως και καλύτερο οι αποκαλύψεις…

Είπε η κ. Κουτράκη (χωρίς να αναφέρει ονόματα) και για ένα «εκ παραδρομής» email που έλαβε η Πρωτοβουλία από γνωστό δημοσιογράφο του Ηρακλείου, που περιείχε υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τον διευθυντή του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος έχει εδώ και καιρό επισημάνει τους κινδύνους για το αεροδρόμιο από τους σεισμούς. (σ.σ. προφανώς πήγαινε για αλλού το email αλλά τον πρόδωσε η τεχνολογία).

Η πρόεδρος απάντησε στον δημοσιογράφο και στην κουβέντα που ακολούθησε, εκείνος κατέστησε με τον τρόπο του σαφές πως από τον ίδιο και τα μέσα που εργάζεται δεν πρόκειται ποτέ να προβληθούν οι θέσεις της Πρωτοβουλίας εναντίον του αεροδρομίου.

Όχι ότι πέφτει κανείς από τα σύννεφα αλλά αλλιώς είναι να στο επιβεβαιώνουν και γραπτώς….

Είπατε κάτι για το επίπεδο της Δημοκρατίας και της Ελευθεροτυπίας στη χώρα (και στην Κρήτη);

Δημοσιεύθηκε στο Cretanews.gr στις 06.09.2022