Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Τη δουλειά του κάνει ο Αυγενάκης. Η επικοινωνία είναι το όπλο αυτής της κυβέρνησης. Ετσι το Σάββατο έστησε μια φιέστα με Κρητικούς αγρότες στο Ηράκλειο. Μάζεψε κάμποσους σε μια αίθουσα, δεν είπε τίποτα ουσιαστικό αλλά τους χρησιμοποίησε ως «ντεκόρ» για να τους πει στις κάμερες «ένα μεγάλο ευχαριστώ» που δεν βγαίνουν στους δρόμους με τα τρακτέρ και τις κατσούνες.

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, με τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους, έχουν δείξει έμπρακτη εμπιστοσύνη και στήριξη στην ηγεσία του υπουργείου και συνολικά στην κυβέρνηση» είπε.

Ούτε κουβέντα για τη φετινή ακαρπία στην ελιά (μόνο για το καντήλι θα φτάσει φέτος το λάδι στην Κρήτη). Ούτε για τον περονόσπορο στα αμπέλια, για το τεράστιο κόστος παραγωγής και το κουτσούρεμα του μεταφορικού ισοδύναμου για την Κρήτη και, φυσικά, κουβέντα για την πληγή των «κόκκινων» αγροτικών δανείων.

Σε όλη την Ελλάδα ο Αυγενάκης είναι κόκκινο πανί για τους αγρότες, όχι μόνο για την έλλειψη ουσιαστικής πολιτικής αλλά κυρίως για τις αλαζονικές του συμπεριφορές. Στη Θεσσαλία θυμούνται ακόμα τους εκβιασμούς να ψηφίσουν τον (υπόδικο πλέον) Αγοραστό αν θέλουν να δουν αποζημιώσεις και ΕΣΠΑ.

Στην Κρήτη όμως είναι αλλιώς. Στην Κρήτη οι αγρότες είναι «δεμένοι» και κάνουν το ντεκόρ για τις δηλώσεις, ενώ στο κάδρο ήταν και ο «πρασινο-γαλάζιος» πλέον περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης. (Μόνος που διασώθηκε από την έκθεση ο γνωστός, επίσης δηλωμένος «γαλάζιος», αγροτοσυνδικαλιστής Πρίαμος Ιερωνυμάκης, που ψυλλιάστηκε την κακοτοπιά και απείχε επιδεικτικά από τη φιέστα εξηγώντας και τους λόγους).

Είπαμε όμως, ο Αυγενάκης και όλοι οι υπόλοιποι κάνουν τη δουλειά τους. Ο Κρητικός αγρότης είναι υπερήφανος για όλα αυτά;

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 12.02.24