«ΟΧΙ» ΣΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΔΑΝΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Στην Κάνδανο Χανίων, έναν από τους ιστορικότερους τόπους της Κρήτης, που έχει γνωρίσει από πρώτο χέρι τις θηριωδίες των ναζί, οι μαθητές του ΕΠΑΛ έδωσαν ηχηρή απάντηση στους σημερινούς υμνητές των «SS».

Αντιδρώντας σε κατάληψη του σχολείου «για τη Μακεδονία», που μεθοδεύτηκε από ολιγομελή ομάδα μαθητών και χωρίς τη συγκατάθεση του 15μελούς, μαθητές εξέδωσαν κείμενο, στο οποίο αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Εθνικιστικά sites χρησιμοποιούν το σχολείο μας για να καλλιεργήσουν το μίσος απέναντι σε άλλους λαούς. Καταδικάζουμε τους υμνητές της Χρυσής Αυγής που οι πολιτικοί τους πρόγονοι συνεργάστηκαν με τον Χίτλερ και έκαψαν τα χωριά μας. Απαιτούμε να φύγουν τα σχολεία μας από τους ρατσιστικούς χάρτες και τα sites τους. Καλούμε όλους τους μαθητές να πάρουν θέση απέναντι στους φασίστες!».

Παράλληλα, στο ΓΕΛ Παλαιόχωρας, έπειτα από γενική συνέλευση των μαθητών, τα αιτήματα της κατάληψης άλλαξαν και, αντί για το θέμα του Μακεδονικού, οι μαθητές ζητούν: μόνιμους διορισμούς καθηγητών, κρατική χρηματοδότηση για τις ανάγκες του σχολείου, ασφαλή και έγκαιρη μεταφορά των μαθητών στο σχολείο, να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που επιτάσσει διπλές πανελλαδικές.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 29.11.2018