«ΟΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΞΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΠΟΛΑΚΗ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Τη δική της εκδοχή για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, έπειτα από επέμβαση ρουτίνας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, έδωσε η αναισθησιολόγος που έκανε τη νάρκωση στο παιδί.

Η γιατρός έδωσε απαντήσεις τόσο για τη συγγενική της σχέση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη όσο και για ένα παλαιότερο περιστατικό, για το οποίο η ίδια ελέγχεται πειθαρχικά.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» του Ηρακλείου και τη δημοσιογράφο Αννα Κωνσταντουλάκη, η αναισθησιολόγος περιέγραψε τις δραματικές ώρες κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, λέγοντας πως ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και όλα τα πρωτόκολλα.

«Το παιδί ξύπνησε, ανέπνευσε πολύ καλά και την ώρα που φωνάξαμε τον τραυματιοφορέα κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι δεν αναπνέει σωστά», ανέφερε η ίδια περιγράφοντας πως έπεσε ξαφνικά η πίεση του παιδιού από το 13 στο 7, παρουσίασε βραδυκαρδία και έκανε έναν τρομερό βρογχοσπασμό.

«Αρχισα να ουρλιάζω και να φωνάζω βοήθεια. Τη διασωληνώσαμε και της δώσαμε αδρεναλίνη. Επανήλθε αμέσως. Αποφάσισα ότι δεν πρέπει να την ξυπνήσω, αλλά και ότι χρειάζεται μεταφορά στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ».

Σύμφωνα με τη γιατρό, δεν υπήρχε άμεσα διαθέσιμο κρεβάτι και χρειάστηκε να την κρατήσουν ακόμα μία ώρα κοιμισμένη.

«Ωστόσο, μετά από περίπου μισή ώρα-τρία τέταρτα ξανάκανε το ίδιο επεισόδιο. Βρογχόσπασμα. Αμέσως έτρεξαν νεογνολόγοι, παιδίατροι, καρδιολόγοι, ΩΡΛ, 15 άτομα από πάνω της μέχρι να μεταφερθεί στη ΜΕΘ. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε να τη σώσουμε» είπε η ίδια.

Για την περσινή κλοπή

Σχετικά με τη δική της εκδοχή για την αιτία θανάτου του παιδιού, η γιατρός την απέδωσε σε βαρύ αλλεργικό σοκ από κάποιο φάρμακο της αναισθησίας, κάτι όμως που -όπως λέει- δεν μπορούσαν να γνωρίζουν ούτε να το προβλέψουν οι γιατροί.

Η γιατρός μίλησε και για το περιστατικό κλοπής φαρμάκων, για το οποίο είναι πειθαρχικά ελεγχόμενη.

Διαψεύδει τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με «διάρρηξη» στη φαρμακαποθήκη του νοσοκομείου, αλλά λέει πως ζήτησε να πάρει κάποιο αναλγητικό επειδή υπέφερε από κολικό του νεφρού.

Το περιστατικό συνέβη στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του ΠΑΓΝΗ, το οποίο γνώριζε πολύ καλά αφού είχε εργαστεί εκεί για πάνω από 20 χρόνια, πριν μεταφερθεί στο «Βενιζέλειο».

«Είχα πάει να επισκεφτώ μια ξαδέρφη μου που νοσηλευόταν και περνάω από το Αναισθησιολογικό για να ζητήσω κάποιο αναλγητικό φάρμακο, Μπουσκοπάν ή κάτι άλλο. Ολοι έλειπαν στα χειρουργεία, βλέπω μια μεταφορέα και μου λέει, αφού ξέρεις πού είναι, πάρε μόνη σου. Δεν έγινε καμιά διάρρηξη, καμιά κλοπή. Ανοιξα το συρτάρι απλά και πήρα ένα πακέτο πεθιδίνες, όπως θα έπαιρνα Ντεπόν, και για το θέμα αυτό έχει γίνει όλος αυτός ο χαμός» αναφέρει η ίδια.

Απαντώντας στις φήμες για εξάρτησή της από ουσίες, η γιατρός λέει πως στον φάκελο για το πειθαρχικό υπάρχει γνωμάτευση ψυχιάτρου ότι δεν είναι εξαρτημένη από ουσίες και γνωμάτευση γιατρών ότι μπορεί πολύ καλά να ασκεί την επιστήμη της.

«Εχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ από αυτή την ιστορία, γιατί έκανα το λάθος να πάρω μόνη μου φάρμακα για τον πόνο» αναφέρει.

Τέλος, σε σχέση με τη συγγένειά της με τον Παύλο Πολάκη, η ίδια ανέφερε στην εφημερίδα «Πατρίς»: «Ολος αυτός ο χαμός γίνεται γιατί είμαι πρώτη ξαδέρφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Είναι όμως δίκαιο να κατηγορείς τόσο εύκολα έναν άνθρωπο που δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα, μόνο και μόνο γιατί έχει συγγενική σχέση με έναν υπουργό;».

(Κεντρική φωτογραφία: «Όλος αυτός ο χαμός γίνεται γιατί είμαι πρώτη ξαδέρφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη» σχολιάζει η η αναισθησιολόγος. *ICON/ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 08.01.2016