ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΚΟΤΕΣ ΣΤΗ ΜΑΦΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εντάξει πέφτουν 100 σφαίρες στο κέντρο της Αθήνας και το κάνετε θέμα. Η αστυνομία είναι πάντα εκεί και ο κύριος Μιχάλης θα λύσει όλα τα προβλήματα. Θα έρθει και η ώρα της Greek Mafia.

Προς το παρόν έχουν σειρά οι διαδηλωτές, οι φοιτητές, όσοι αντιδρούν στους πλειστηριασμούς, οι τσιγγάνοι, οι καταλήψεις, η μικροπαραβατικότητα κτλ.

Όλα με τη σειρά τους… Ακόμα και τους δράστες της MARFIN θα βρει ο κύριος Μιχάλης.

Κι αν δεν φτάνει το ξύλο μετά έρχεται η Δικαιοσύνη να τελειώσει τη δουλειά όπως με την υπόθεση των πλειστηριασμών…

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Χρήστος Κάτσικας, εκπαιδευτικός και αναλυτής εκπαιδευτικών θεμάτων: «Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΟΡΓΗ ΠΟΥ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ»

Ο Χρήστος Κάτσικας, εκπαιδευτικός και αναλυτής εκπαιδευτικών θεμάτων, μιλά για το θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, τονίζοντας ότι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης δεν έχουν καμία υπόσταση.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι στόχος είναι να αναγκάσουν τα δημόσια πανεπιστήμια να λειτουργήσουν με όρους «ιδιωτικής επιχείρησης» έχοντας την ευθύνη εύρεσης πόρων μέσω διδάκτρων ή χορηγών.

Παράλληλα αναφέρεται στην διαχρονική υποβάθμιση και απαξίωση των δημόσιων πανεπιστημίων, σημειώνοντας ότι αναγκαστικά θα στρέφονται σε πράματα που μπορούν να πουλήσουν, προκειμένου το κράτος να μην χρειάζεται να χρηματοδοτεί τα ιδρύματα.

Τέλος αναφέρεται και στις ισχνές αντιδράσεις της κοινωνίας, μεγάλο μέρος της οποίας έχει γίνει ανεκτική σε τέτοιες αλλαγές τονίζοντας ωστόσο ότι σύντομα οι νέοι άνθρωποι θα αντιληφθούν ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα είναι ταφόπλακα για την δημόσια εκπαίδευση αλλά και για τους ίδιους και τελικά θα βρεθούν στους δρόμους.

Παναγιώτης Λαφαζάνης, πρώην υπουργός και ιδρυτής του ΔΗΚΕΑ: «ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΟΥ – ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πρώην υπουργός και ιδρυτής του Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης (ΔΗΚΕΑ), μιλά για την καταδίκη του, μαζί με τρεις ακόμη αγωνιστές, για την δράση τους ενάντια στους πλειστηριασμούς το 2017-2018, σημειώνοντας ότι η απόφαση αυτή είχε εκδικητικό χαρακτήρα.

Ο ίδιος τονίζει ότι ο δικαστής είχε προκαταβάλει την απόφασή του, πατώντας σε έναν νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για διώξεις σε όποιους σταματούν πλειστηριασμούς με στόχο όπως αναφέρει, την διευκόλυνση του ξεπουλήματος των περιουσιών του λαού.

Επίσης σημειώνει ότι οι υποθέσεις, μετά από μια σειρά αναβολών, είχαν φτάσει στο όριο της παραγραφής κι έπρεπε οι δίκες να γίνουν, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη εκτέθηκαν, κάνοντας λόγο για στημένη καταδίκη.

Ο ίδιος σχολιάζει την κατάσταση της Αριστεράς στην Ελλάδα λέγοντας πως βρίσκεται σε κρίση και παρακμή, επισημαίνοντας ότι δεν αντιστοιχεί στην σημερινή πραγματικότητα, τονίζοντας παράλληλα ότι οι αξίες της Αριστεράς παραμένουν επίκαιρες, ωστόσο χρειάζεται μια νέα στρατηγική ενώ τέλος δηλώνει ότι τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα που αυτοαποκαλούνται «αριστερά», δεν έχουν σχέση με τις αρχές, τις αξίες και τα οράματα της πραγματικής Αριστεράς.