«ΝΕΡΑΚΙ» ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΤΑ 16.000 ΧΡΟΝΙΑ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Τουλάχιστον μην ξεφτιλίζεστε. Τουλάχιστον προστατέψτε την επιστήμη που υποτίθεται ότι υπηρετείτε… Πηγαίνετε στον βόλο να τους πείτε για το πότε θα έρθει η επόμενη καταστροφή. Μπορεί και να σας πιστέψουν και να συνεχίσουν να ψηφίζουν τις κυβερνήσεις που… δεν φταίνε.

Για κάντε και μια έρευνα να ξέρουμε σε πόσες χιλιάδες χρόνια θα εμφανιστεί ξανά η θανατηφόρα ακρίβεια αλλά και ο φασισμός της ακροδεξιάς.

—-

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:

Παναγιώτα Καλαποθαράκου, πρόεδρος ΕΚΠΟΙΖΩ:
«ΤΑ ΜΙΣΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»

Η Παναγιώτα Καλαποθαράκου, πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ μιλά για την έρευνα που πραγματοποιήθηκε για τις ενεργειακές ανάγκες των κατοίκων στην Αττική, που δείχνει την μεγάλη ενεργειακή φτώχεια αλλά και τη δυσκολία επιβίωσης των νοικοκυριών.

Όπως λέει η ίδια, ένα στα δύο νοικοκυριά αδυνατεί να επιβιώσει στην υφιστάμενη κατάσταση της ακρίβειας, με το πιο σημαντικό κόστος να είναι η θέρμανση και οι λογαριασμοί. Τα νοικοκυριά αναγκάζονται να περικόψουν από άλλα βασικά αγαθά για να ανταπεξέλθουν, ενώ ένα στα δύο νοικοκυριά δύο κατοίκους αδυνατεί να θερμανθεί επαρκώς.

Επίσης αναφέρει ότι τα συντριπτικά ποσοστά των νοικοκυριών περικόπτουν τη θέρμανση, την ηλεκτρική ενέργεια και το ζεστό νερό, για να μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Παράλληλα σημείωσε ότι ένα στα πέντε νοικοκυριά δεν χρησιμοποιούν καθόλου θέρμανση ενώ ένα στα πέντε περικόπτει ακόμα και τα φάρμακα.

Τέλος αναφέρεται στις προτάσεις που θα κατατεθούν με βάση την έρευνα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη επιδότησης στο 100% για τα ευάλωτα νοικοκυριά και την απλοποίηση της γραφειοκρατίας στα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης προκειμένου να ωφεληθούν αυτοί που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Ευγενία Κουνιάκη, δικηγόρος
«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ»

Για τις ρατσιστικές διαδηλώσει που είχαν γίνει το 2020 στο Ηράκλειο και στο Τυμπάκι με πρωταγωνιστές τον Κ. Καμαρίτη που ήταν υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή στο Ρέθυμνο και τον Αλ. Μουζουράκη, υποψήφιο με τους Σπαρτιάτες στο Λασίθι, που κατηγορούνται για διέγερση του πλήθους, μιλά η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη.

Η ίδια, η οποία είναι δικηγόρος του Πακιστανού που είχε μαχαιρωθεί στο Τυμπάκι το 2020, γεγονός που είχε οδηγήσει στο ρατσιστικό ποργκόμ, υπενθυμίζει ότι ο Μουζουράκης ήταν αυτός που είχε καλέσει στην επίθεση στον χώρο λατρείας μεταναστών στο Τυμπάκι το 2020 ενώ ο Καμαρίτης είχε καλέσει τους παραβρισκόμενους να «τους πυροβολήσουν όλους».

Τέλος μιλά για τον οργανωμένο ρατσισμό που προωθεί η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι με την ανοχή της, τροφοδοτεί την ακροδεξιά, σημειώνοντας ότι οι επαναπροωθήσεις χτίζουν ρατσιστική φιλοσοφία και στα σώματα ασφαλείας.