ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ – Άφαντη η αστυνομία.

Ακόμα ένα περιστατικό βίας κατά μεταναστών καταγγέλλεται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) τα ξημερώματα της Δευτέρας 8 Σεπτεμβρίου δύο Πακιστανοί μετανάστες δέχτηκαν επίθεση στην περιοχή του παλιού λιμανιού της πόλης. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, οι δράστες είναι γνωστοί στα Χανιά, μέλη της Χρυσής Αυγής ενώ η επίθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας ανασύστασης ταγμάτων εφόδου εις βάρος των μεταναστών στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ Χανίων οι δύο μικροπωλητές επέστρεφαν σπίτι τους, τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν τους επιτέθηκαν πισώπλατα οι νεοναζί, ο ένας φορώντας κράνος και ο δεύτερος έχοντας ακάλυπτο το πρόσωπό του. Οι δράστες τραυμάτισαν τον έναν από τους δύο εργάτες χτυπώντας τον με σιδερένιο αντικείμενο στον αυχένα, την πλάτη και το πρόσωπο. 

Το επεισόδιο είχε και συνέχεια καθώς λίγο αργότερα οι δύο νεοναζί εμφανίστηκαν σε άλλο σημείο των Χανίων, έξω από τη Μητρόπολη στην οδό Χάληδων, κινούμενοι απειλητικά εναντίον άλλων μεταναστών που βρίσκονταν εκεί. Άφαντη παρέμεινε και στα δύο επεισόδια η αστυνομία καθώς σύμφωνα με την καταγγελία αν και κλήθηκε ήδη από το πρώτο περιστατικό και μάλιστα από τους ίδιους τους μετανάστες που δέχτηκαν επίθεση, εντούτοις δεν εμφανίστηκαν ούτε για τον στοιχειώδη έλεγχο του περιστατικού και φυσικά κανένας δεν συνελήφθη. 

Τέλος στην ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ Χανίων επιρρίπτονται ευθύνες και στους παράγοντες του τουρισμού στα Χανιά που στοχοποιούν τους μετανάστες μικροπωλητές χαρακτηρίζοντας το παραεμπόριο ως πληγή για την εικόνα του παλιού λιμανιού. 

Την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται και στα Χανιά, στην Πλατεία Αγοράς, αντιφασιστικό συλλαλητήριο με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 11.09.2014