«ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ο Τάσος Κορωνάκης, πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κίνησης 51 Ανένταχτων, τονίζει ότι κάθε φορά που ηττάται η Αριστερά, οι συνέπειες επηρεάζουν και την κοινωνία, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει γίνει στα σοβαρά μια αποτίμηση ούτε αυτοκριτική προκειμένου να βγουν διδάγματα για τη συνέχεια.

Για τους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι δεν βλέπει σημάδια αυτοκριτικής για την ακολουθούμενη πολιτική που έφερε το κόμμα σε αυτό το σημείο και επισημαίνει πως δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα καμία ουσιαστική αποτίμηση.

«Είμαστε ακόμα πιο πίσω και από το κείμενο της Κεντρικής Επιτροπής που το 2020 ασκούσε κάποια κριτική για την αλλαγή πολιτικής», αναφέρει συγκεκριμένα για τη σημερινή εικόνα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε πως με αυτούς τους όρους ο διάλογος μπορεί και πρέπει να τους περιλάβει όλους, τουλάχιστον όσους ενδιαφέρονται για την ανασύνταξη του χώρου της Αριστεράς και όχι της σοσιαλδημοκρατίας ή του λεγόμενου προοδευτικού κέντρου.

Απαντώντας για τον κυβερνητισμό που στην πορεία άλλαξε τις βασικές θέσεις της Αριστεράς σημειώνει πως ένας μαζικός αγώνας μπορεί να αλλάξει περισσότερο την κοινωνία από ότι μια εφαρμοσμένη πολιτική.

Τέλος αναφέρει ότι η όλη κουβέντα θα πρέπει να γίνει από τον ριζοσπαστικό χώρο, τόσο πάνω σε προγραμματικές βάσεις, όσο και για το είδος μοντέλου οργάνωσης και παρέμβασης στην κοινωνία.