«ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ…»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Η ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών ήταν αυτή που γέμισε την αίθουσα του ξενοδοχείου τουΗρακλείου «Ατλαντίς»για την ομιλία τουΕυάγγελου Βενιζέλου. Σε ένα κοινό κυρίως συνταξιούχων και παλιών στελεχών του κόμματος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να αναστρέψει το κύμα φυγής που παρατηρείται στις τοπικές οργανώσεις του κόμματος στην Κρήτη προς τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Δεν υπάρχει μετενσάρκωση του Παπανδρέου, οι προσωπικότητες είναι ανεπανάληπτες. Δεν υπάρχει άλλος Ανδρέας Παπανδρέου, προσοχή και στο μικρό όνομα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταχειροκροτούμενος από τους εναπομείναντες οπαδούς του. Νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ, είχε πει πως οι Κρητικοί είναι λεβέντες και ευθείς άνθρωποι. Ξέρουν να ξεχωρίσουν τον Ανδρέα Παπανδρέου από τον κύριο Γιώργο Παπανδρέου που, ενώ συμφωνούσε σε όλα με την κυβέρνηση, τελικά έφτιαξε ένα ατομικό κόμμα».

Η αίθουσα του ξενοδοχείου γέμισε πάντως από νωρίς, αφού τα περίπου 500 άτομα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση που έκανε και ο ντόπιος υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου. Στην είσοδο οι άνθρωποι των υποψήφιων βουλευτών μοίραζαν διαφημιστικές κάρτες για τον κάθε έναν ξεχωριστά, ενώ από τα ηχεία ακούγονταν τα παλιά και δοκιμασμένα για τέτοιες περιστάσεις τραγούδια του Νίκου Ξυλούρη.

Στις πρώτες σειρές βρέθηκαν, εκτός των υποψηφίων και του γραμματέα του κόμματος, επίσης Ηρακλειώτη Νίκου Ανδρουλάκη, οι νυν και πρώην αιρετοί με τη σημαία του κόμματος. Μεταξύ αυτών ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, ο πρώην γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Θανάσης Καρούτζος, ο πρώην νομάρχης Γιάννης Σαρρής αλλά και το ιστορικό στέλεχος και πρώην υπουργός Φοίβος Ιωαννίδης που κατάγεται από το νησί.

Πάνω-κάτω στην αίθουσα πήγαινε η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, που φρόντιζε για τα πάντα, ακόμα και για την αντικατάσταση των σκαλοπατιών που οδηγούσαν στο βήμα της ομιλίας όταν κρίθηκε πως αυτά δεν ήταν επαρκή και θα μπορούσαν να προκαλέσουν ατύχημα στον πρόεδρο.

Μεταξύ των παρευρισκομένων και ένας ηλικιωμένος λαχειοπώλης, που μέσα στο κλίμα έκανε και την προσπάθειά του να πουλήσει λαχεία, χωρίς επιτυχία όμως, αφού -όπως είπε και ο ίδιος- οι παρευρισκόμενοι είχαν μάλλον άλλες σκοτούρες…

(Κεντρική φωτογραφία: Γεμάτο το ξενοδοχείο «Ατλαντίς» από 60άρηδες και… άνω).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 16.01.2015