«ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Για την σοβαρή υποβάθμιση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και για τα χειρουργεία που κλείνουν λόγω απουσίας αναισθησιολόγων, μιλά ο Αλέξανδρος Καφετζάκης, πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου.

Ο ίδιος τονίζει ότι μόλις δύο τραπέζια χειρουργείων λειτουργούν σήμερα στο νοσοκομείο, οδηγώντας στην απόφαση να λειτουργούν μόνο για έκτακτα και ογκολογικά περιστατικά, ενώ σημειώνει ότι και στο ΠΑΓΝΗ υπάρχει μεγάλες λίστες αναμονής που φτάνει ακόμα και σε χρόνια ολόκληρα. 

Επίσης αναφέρεται και στα απογευματινά ιατρεία στο Βενιζέλειο τα οποία σταματούν από τα μέσα Οκτώβρη, τονίζοντας ότι όλα αυτά θα οδηγήσουν με σιγουριά τους ασθενείς να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα μιλά για τις συνθήκες εργασίας των γιατρών και εργαζομένων, την υπερεργασία και τις συνεχείς μετακινήσεις που οδηγούν σε έλλειψη ενδιαφέροντος κατά τις προκηρύξεις, ενώ αναφέρεται και στις κακές συμπεριφορές των διοικήσεων των νοσοκομείων προς γιατρούς και εργαζομένους με τα «εντέλλεσθε» που οδηγούν γιατρούς σε παραιτήσεις.