ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ… ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνήθως η φράση έχει μεταφορική έννοια υπονοώντας την μάχη για την εξουσία και για τα αξιώματα. Σε αυτή την περίπτωση όμως η μάχη γίνεται κυριολεκτικά για τις καρέκλες μεταξύ των πρώην συντρόφων στο ίδιο κόμμα.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της οργανωτικής ομάδας του πρώην νεανικού πολυχώρου «Ξαστεριά», που λειτούργησε από το 2007 στο κέντρο του Ηρακλείου, καταγγέλλουν δημοσίως τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ για παρακράτηση των καρεκλών και άλλων επίπλων, που είχαν διατεθεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όταν η Ξαστεριά έκλεισε, πριν από μερικά χρόνια.

Όπως αναφέρουν τα μέλη της οργανωτικής ομάδας, τα έπιπλα διατέθηκαν προσωρινά τότε στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος τασσόταν ακόμη κατά των μνημονίων. Ωστόσο μετά την πρόσφατη διάσπαση, το καλοκαίρι, τα έπιπλα ζητήθηκαν πίσω από την ομάδα της Ξαστεριάς (σ.σ. ο χώρος λειτουργούσε με ευθύνης της ΚΟΕ), λαμβάνοντας όμως στην αρχή αδιαφορία και τελικά αρνητική απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση των μελών της Ξαστεριάς, με τίτλο «Αριστερά δεν είναι οι καρέκλες» εξιστορείται η περιπέτεια της επιστροφής των επίπλων ως εξής: «Ήδη από το καλοκαίρι είχαμε ζητήσει να υπάρξει μέριμνα για να επιστραφούν τα έπιπλα. Μάλιστα, είχαμε δώσει και περιθώριο ενός μήνα αφού τα έπιπλα χρησιμοποιούνταν και έπρεπε να υπάρξει χρόνος για να αντικατασταθούν με άλλα.

Μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα και παρεμβάσεις ενημερωθήκαμε αιφνιδιαστικά μέσω mail ότι «τα έπιπλα ανήκουν πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ αφού δόθηκαν στα πλαίσια της δημιουργίας του ενιαίου φορέα». Κρίμα…

Από όλα αυτά τα γεγονότα πέρασαν 3 μήνες κοροϊδίας και γενικώς παρελκυστικής τακτικής εκ μέρους της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αισθανόμαστε πλέον ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Αυτός είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται την Ηθική και την Εντιμότητα τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ; Παρακρατώντας τα έπιπλα που αγόρασαν νέοι άνθρωποι με το χαρτζιλίκι τους;

Τόσο δύσκολο είναι οι 3 ντόπιοι εκλεγμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αγοράσουν 2 καναπέδες και μερικά τραπέζια; Από πότε η μικροψυχία και η εκδικητικότητα έγιναν τα ήθη της “αριστεράς”;»

Την ανακοίνωση υπογράφουν τέσσερα από τα πρώην μέλη της οργανωτικής ομάδας της «Ξαστεριάς» και συγκεκριμένα η Πόπη Βαρδάκη, ο Αντώνης Χατζόγλου, η Μαρία Κουρούση και ο Θωμάς Ελευθεριάδης.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 13.12.2015