ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ Ο ΣΩΡΡΑΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Σε τρία χρόνια φυλακή και ποινή 10.000 ευρώ καταδικάστηκε ο Αρτέμης Σώρρας για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων σε σχέση με την παρακίνηση πολιτών να υποβάλλουν εξώδικα σε εφορίες, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία ζητώντας τα χρέη τους να εξοφληθούν από τα «600 δισ. που ο ίδιος έχει θέσει στη διάθεση της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Η ποινή που επεβλήθη από το μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στον Σώρρα, ο οποίος δεν παρέστη αλλά εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Μαζί του δικάζονταν και οκτώ ηγετικά στελέχη της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» από τοπικές οργανώσεις του Νομού Ηρακλείου (Αρκαλοχώρι, Μαλεβίζι, Γόρτυνα, Χερσόνησος κ.λπ.) οι οποίοι συνέδραμαν στη διασπορά των ψευδών ειδήσεων επίσης μέσω της παρακίνησης πολιτών να υποβάλλουν τα εξώδικα.

Ολοι πλην ενός καταδικάστηκαν σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε στο Ηράκλειο, καθώς μηνυτήρια αναφορά είχε καταθέσει ο τοπικός δικηγορικός σύλλογος, ο πρόεδρος του οποίου, Αρης Ροζάκης, ήταν και ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας.

Ο κ. Ροζάκης τόνισε πως τόσο στον ίδιο όσο και σε άλλους δικηγόρους είχαν φτάσει καταγγελίες για εκατοντάδες εξώδικα που κατατέθηκαν στις ΔΟΥ και στις τράπεζες του νομού, προκαλώντας εν τέλει οικονομική ζημία στους πολίτες, αφού δεν ανέκοψαν, ως ήλπιζαν, τα αναγκαστικά μέτρα εναντίον τους (κατασχέσεις, προσαυξήσεις, πλειστηριασμούς κ.λπ.).

«Χρήματα υπάρχουν…»

Σε υπεράσπιση των κατηγορουμένων κατέθεσαν η διευθύνουσα σύμβουλος, ο γενικός γραμματέας και ο εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις», οι οποίοι από κοινού δήλωσαν πως τα χρήματα υπάρχουν, χωρίς όμως να καταφέρουν να αποδείξουν επαρκώς τον ισχυρισμό τους, παρά τις επίμονες ερωτήσεις του προέδρου και του εισαγγελέα της έδρας.

Συγκεκριμένα επικαλέστηκαν δικαστική απόφαση του 2013, για την οποία όμως ο εισαγγελέας είπε πως έχει ασκηθεί αναίρεση από τον Αρειο Πάγο.

Μετά την ανάγνωση της απόφασης, περίπου 100 μέλη της οργάνωσης προέβησαν σε διαμαρτυρίες έξω από τον χώρο των δικαστηρίων, έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ενώ ανέγνωσαν συγχρονισμένα και τον όρκο της οργάνωσης, ομνύοντας στο «άρχον φως» και στη «συμπαντική συνειδητότητα».

(Κεντρική φωτογραφία: Μέλη και οπαδοί των «Ελλήνων Συνέλευσις» έξω από τα Δικαστήρια Ηρακλείου. *ΜΑΡΙΟΣ ΔΙΟΝΕΛΛΗΣ / ΕΦ.ΣΥΝ.).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 22.11.2018