ΚΡΗΤΗ: ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συλλήψεις… υπεράνω υποψίας για τοκογλυφία και απάτες εις βάρος του δημοσίου.

Άτομα υπεράνω υποψίας και μάλιστα με θέσεις κοντά σε εκπροσώπους της Πολιτείας στην Κρήτη περιλαμβάνονται στους συλληφθέντες για την υπόθεση εκβιασμών και τοκογλυφίας που εξάρθρωσε η αστυνομία στο Ηράκλειο. Μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθησαν έξι άτομα που εμπλέκονται σε απάτες κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του δημοσίου αλλά και ιδιωτών επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου. Στην Κρήτη βρίσκεται ήδη ειδικό κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας ενώ οι συλλήψεις προέκυψαν από την επεξεργασία των δεδομένων πολύμηνων ερευνών και παρακολουθήσεων με ειδικό εξοπλισμό καταγραφής επικοινωνιών μεταξύ των υπόπτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ζημιά σε βάρος του ελληνικού δημοσίου είναι μεγαλύτερη από 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το μέγεθος της απάτης εις βάρος των ιδιωτών φτάνει τα 14 εκ. ευρώ.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται γνωστός δικηγόρος του Ηρακλείου, στέλεχος της ΝΔ, ο οποίος μάλιστα υπηρετεί σε έμμισθη θέση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, από την οποία καθαιρέθηκε χθες με απόφαση του γενικού γραμματέα κ. Δεικτάκη. Επίσης ο ιδιοκτήτης αντιπροσωπείας μεγάλης εταιρίας ταχυμεταφορών στο Ηράκλειο καθώς και η σύζυγός του, ένας ακόμα δημόσιος υπάλληλος καθώς και ακόμα δύο άτομα στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου και στη Μεσσαρά.  

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα ενώ επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση θα γίνουν από την αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου. 

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 05.03.2014