ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ο Γιάννης Κουργιαντάκης, που είναι κρατούμενος για κλοπές που διέπραξε λόγω της εξάρτησής του από τα ναρκωτικά, ζητά από τις εισαγγελικές αρχές να του δοθεί η δυνατότητα να ολοκληρώσει τον χρόνο της ποινής του στο κλειστό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ ώστε να καταφέρει να αποτοξινωθεί.

«Εχω ένα παιδί 8 χρονών και πρέπει να του σταθώ στη ζωή του. Παρακαλώ κάθε αρμόδια υπηρεσία, έστω και με εισαγγελική απόφαση, να μεταφερθώ στο πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ “Αριάδνη” και όχι στη φυλακή. Εχω σταματήσει τις παρανομίες 5 χρόνια τώρα και ζητάω βοήθεια από το κράτος να μου δώσουν την ευκαιρία να γίνω καλά» αναφέρει ο ίδιος σε γράμμα που έφτασε στην εφημερίδα μας μέσω της μητέρας του.

Ο ίδιος είχε πρόσφατα ξεκινήσει να παρακολουθεί το πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ περιμένοντας να πάει στην κοινότητα στο κλειστό πρόγραμμα, ωστόσο συνελήφθη για παλαιότερες αποφάσεις που εκκρεμούσαν εις βάρος του, μεταξύ των οποίων και για οδήγηση χωρίς δίπλωμα, και καλείται να εκτίσει ποινή 34 μηνών.

Όπως αναφέρει στην «Εφ.Συν.» η μητέρα του, Κατερίνα Κουργιαντάκη, ο γιος της αντιμετώπισε στο παρελθόν σοβαρό ψυχιατρικό πρόβλημα και οι κλοπές που διέπραξε ήταν μόνο για να πάρει τη δόση του, ωστόσο η οικογένεια δεν μπορεί να πληρώσει το ποσό των περίπου 8.000 ευρώ για την εγγύηση για τη συνολική ποινή 34 μηνών που του έχει επιβληθεί. «Κάνουμε έκκληση στον εισαγγελέα Χανίων και σε κάθε άλλο αρμόδιο. Ο Γιάννης αξίζει μια ευκαιρία να αποτοξινωθεί και να μπορέσει να σταθεί στην οκτάχρονη κόρη του» αναφέρει.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 02.12.2020