ΚΙ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΚΥΡΙΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ (ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Μετά το προηγούμενο δημοσίευμα του cretanews για τις υποστυλώσεις των «προς απομάκρυνση» δέντρων στο Ηράκλειο, άρχισαν να φτάνουν σε μας οι πρώτες φωτογραφίες αναγνωστών.

Φωτογραφίες από λύσεις που μπορούν να δοθούν, από λύσεις που βρήκαν σε άλλες χώρες οι αρμόδιοι, από χώρες όπου, χωρίς να θέλω να σας σοκάρω, υπάρχουν επίσης μεγάλα δέντρα που γέρνουν.

Στο Ηράκλειο η αρμόδια «επιστημονική επιτροπή» συνεδρίασε μετά το τραγικό δυστύχημα, έκανε μακροσκοπική αυτοψία και βαθμολόγησε τα δέντρα που γέρνουν ανάλογα με την επικινδυνότητά τους.

Όσα πήραν υψηλή βαθμολογία δεν πέρασαν αλλά… «κόπηκαν» και οδηγούνται στο κόψιμο.

Όλη η επιστημονική γνώση της επιτροπής κατευθύνθηκε στη λύση αυτή χωρίς να ρίξουν μια ματιά στο τι γίνεται σε άλλες χώρες αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Έφτασαν οι ίδιοι οι πολίτες στην περιοχή του Μασταμπά να φτιάχνουν φωτορεαλιστικά σχέδια για τη στήριξη των δέντρων μπας και φιλοτιμηθεί κανείς να δει πιο σοβαρά το θέμα πριν το… τσεκούρι.

Δείτε εδώ:

Από αναγνώστρια από το Λασίθι λάβαμε φωτογραφία από αντίστοιχη στήριξη δέντρου στο πάρκο της Νεάπολης:

Από αναγνώστες – μέλη της ομάδας mastaba community λάβαμε φωτογραφίες από διάφορες χώρες που και τα δέντρα σώθηκαν και οι άνθρωποι δεν κινδυνεύουν. Τις δημοσιεύουμε εδώ χωρίς άλλα σχόλια. Εξάλλου αν μια φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις παρακάτω ακολουθούν 5.000 λέξεις…

Αν δεν διαβάζετε, τουλάχιστον μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες;

Δημοσιεύθηκε στο Cretanews.gr στις 14.11.2022