ΚΙ ΑΛΛΟ «ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ» ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνελήφθη στα Χανιά για εκβιασμό αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και ο γιος του, που είναι επίσης αστυνομικός ● Υμνητής και προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού, αλλά και παραλίγο υποψήφιος με τη Ν.Δ. στις εκλογές ● Στην κατοχή του βρέθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα όταν επιχείρησε να αποσπάσει χρηματικό ποσό από επιχειρηματία.

Ακόμα μία υπόθεση διαφθοράς αγγίζει την αυλή της οικογένειας Μητσοτάκη με ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά να βρίσκεται ήδη υπό κράτηση για αυτή. Μάλιστα ο συλληφθείς είναι και αξιωματικός της αστυνομίας, αλλά και συνδικαλιστής εκπροσωπώντας τους συναδέλφους του των Χανίων.

Οι πληροφορίες για εμπλοκή του συγκεκριμένου ανθρώπου σε υποθέσεις εκβιασμών υπήρχαν εδώ και χρόνια στα Χανιά και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις είχαν δει και το φως της δημοσιότητας. Ωστόσο την Κυριακή ο αξιωματικός συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του προσημειωμένα χαρτονομίσματα όταν επιχείρησε να αποσπάσει χρηματικό ποσό από επιχειρηματία στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.

Το ιστορικό

Ο επιχειρηματίας επρόκειτο να συμμετάσχει σε διαγωνισμό για τη μίσθωση της καντίνας στην παραλία και ο αξιωματικός τον πλησίασε και του ζήτησε 30.000 ευρώ, υποσχόμενος ότι θα φρόντιζε να κερδίσει τον διαγωνισμό, αλλιώς δεν είχε καμία ελπίδα. Το θύμα του εκβιασμού απευθύνθηκε στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και την Κυριακή έγινε η σύλληψη του αξιωματικού στο σπίτι του αμέσως μετά τη συναλλαγή με τον επιχειρηματία. Μάλιστα μαζί με τον αξιωματικό συνελήφθη ως συνεργός στον εκβιασμό και ο γιος του, που είναι επίσης αστυνομικός.

Ο βίος και η πολιτεία του συγκεκριμένου αστυνομικού συνδέεται στενά με τη Νέα Δημοκρατία αλλά και με το περιβάλλον της οικογένειας Μητσοτάκη στα Χανιά. Ο ίδιος μάλιστα έφτασε ένα βήμα από το να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Χανίων της Ν.Δ. Τελικά η υποψηφιότητα αυτή δεν ευδοκίμησε. Μάλιστα λίγες μέρες πριν από τις εκλογές είχε οργανώσει πολιτική εκδήλωση για να εξηγήσει στους υποστηρικτές του τους λόγους που δεν περιλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο, εκφράζοντας πάντα τη στήριξή του στον Κ. Μητσοτάκη. Η εκδήλωση εκείνη μάλιστα είχε οργανωθεί σε καντίνα της παραλίας των Αγίων Αποστόλων (φωτ.).

Από την κομματική συνάντηση της Ν.Δ. που οργάνωσε τον Μάιο ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ . σε καντίνα στους Αγίους Αποστόλους

Το τελευταίο διάστημα ήταν σε συζητήσεις για την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο του νυν δημάρχου Σφακίων, Γιάννη Ζερβού, επίσης αστυνομικού (σ.σ. συνταξιούχος) και υποστηριζόμενου από τη Νέα Δημοκρατία. Μετά τη σύλληψη του αξιωματικού ο κ. Ζερβός με δήλωσή του επιβεβαίωσε πως βρισκόταν σε συζητήσεις για την ένταξη του συγκεκριμένου ανθρώπου στο ψηφοδέλτιο, οι οποίες προφανώς μετά τη σύλληψή του δεν μπορούν να προχωρήσουν.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός, ο οποίος κατέχει υψηλή θέση στην Τροχαία στην Κρήτη ενώ ταυτόχρονα είναι και συνδικαλιστής, είχε εμπλακεί στην υπόθεση της ψευδούς καταγγελίας εις βάρος του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ηγουμενίδη. Οταν πέρσι τον Αύγουστο ο βουλευτής δέχτηκε τροχονομικό έλεγχο και πρόστιμο στον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης, τότε η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, που εκπροσωπεί ο συγκεκριμένος αξιωματικός, είχε διακινήσει ψευδώς τη φήμη ότι ο βουλευτής απείλησε και προσέβαλε τους αστυνομικούς που τον έλεγξαν. Την ευθύνη για τη συγκεκριμένη διαρροή είχε ο ίδιος αξιωματικός που την Κυριακή συνελήφθη για εκβιασμό.

Ηδη από τότε είχε γίνει εμφανής ο λόγος του ζήλου του αξιωματικού, καθώς ήταν οργανωμένο στέλεχος της Ν.Δ., υποψήφιος πολιτευτής της αλλά και υμνητής της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον οποίο μάλιστα κυκλοφορούν και αρκετές φωτογραφίες του, όπως αυτή που δημοσιεύει σήμερα η «Εφ.Συν.» (με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του συλληφθέντα σεβόμενη προς το παρόν το τεκμήριο αθωότητας).

Τόσο ο αξιωματικός όσο και ο γιος του κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, ενώ χθες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη. Στον πατέρα ασκήθηκε δίωξη για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος και δωροδοκία, ενώ ο γιος του διώκεται για συνέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εις βάρος του αξιωματικού έχουν προσέλθει να καταθέσουν δεκάδες επιχειρηματίες που έχουν πέσει θύματα εκβίασης από τον ίδιο και ήδη σχηματίζεται ογκωδέστατη δικογραφία για τη δράση του, ενώ στα Χανιά έχει μεταφερθεί και κλιμάκιο από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για τη διερεύνηση των καταγγελιών.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 29.08.2023