«ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Μια ωραία ιστορία έχω να σας πω, από το Αρκαλοχώρι, που βρέθηκα ξανά αυτές τις μέρες λόγω της… «επετείου» του σεισμού.

Στην εκδήλωση του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων «Ελπίδα», αφού παρουσιάστηκαν τα πολλά και πράγματι σημαντικά που έχει πετύχει μέχρι σήμερα ο Σύλλογος (φανταστείτε πώς θα ήταν τα πράγματα αν δεν έδιναν μάχες μέρα νύχτα με τους υπουργούς και τη γραφειοκρατία), αφού λοιπόν εξέθεσαν τη δουλειά τους και τις από δω και πέρα διεκδικήσεις τους, τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι φορέων και οι κάτοικοι που ήθελαν να μιλήσουν.

Από τους πρώτους ήρε το λόγο, ο πρώην δήμαρχος, Χαράλαμπος Γιαννόπουλος.

Μεταξύ άλλων προσπάθησε να πείσει τους ντόπιους πως το αεροδρόμιο που έρχεται δίπλα τους θα είναι ευλογία για τον τόπο. Οτι το νέο χωροταξικό θα δώσει ώθηση στην περιοχή, ότι θα αυξηθεί ο πληθυσμός κτλ. Μέχρι και ότι θα φτιάξει τα κατεστραμμένα σπίτια από τον σεισμό, είπε ο πρώην δήμαρχος.

Να διεκδικήσουμε, είπε, αντισταθμιστικά οφέλη, από το αεροδρόμιο και τροποποίηση της σύμβασης με το Δημόσιο και μέσα να προβλέπεται και η ανακατασκευή των σπιτιών από τον φονικό σεισμό.

Χειροκροτήθηκε είναι η αλήθεια. Βέβαια ξέχασε να πει ότι το αεροδρόμιο όχι μόνο σπίτια δεν θα τους φτιάξει αλλά θα τους ζημιώσει και από πάνω.

«Το ξέρετε ότι ήδη κλέβουν το νερό κάτω από τη μύτη του Δήμου;» τον ρώτησα.

Το ξέρετε ότι το ειδικό χωροταξικό φτιάχνεται για να ωφελήσει το αεροδρόμιο και όχι τους ντόπιους;

Το ξέρετε ότι όχι μόνο δεν θα αναπτυχθούν οι οικισμοί αλλά θα περιοριστεί η οικονομική δραστηριότητα σε μια τεράστια έκταση πέριξ του αεροδρομίου όπως συμβαίνει σε όλα τα αντίστοιχα έργα;

Το ξέρετε ότι στα Σπάτα όχι μόνο δεν αυξήθηκε ούτε ο πληθυσμός, ούτε ο τουρισμός, όπως υπόσχονταν εκεί στον Δήμο αλλά το αεροδρόμιο χρωστάει εκατομμύρια από δημοτικά τέλη στην τοπική κοινωνία;

Ρώτησα πολλά, αλλά «στο πόδι». Δεν ήταν ούτε ο τόπος ούτε ο χρόνος πρόσφορος – εξάλλου η συζήτηση ήταν για τον σεισμό, όχι για το αεροδρόμιο.

Ίσως κάποτε, αν θέλει, να κάνουμε μια συνέντευξη μιας και ο κ. Γιαννόπουλος υπήρξε από τους φανατικότερους υποστηρικτές του καταστροφικού αεροδρομίου. Ισως μέχρι να το κανονίσουμε να έχει βρει και τη μελέτη βιωσιμότητας του έργου που τόσα χρόνια αγνοείται…

Δημοσιεύθηκε στο Cretanews.gr στις 29.09.2022