ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΡΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Δώδεκα άτομα θεωρούνται ύποπτα για σεξουαλική κακοποίηση επί δύο χρόνια ενός 15χρονου σήμερα κοριτσιού. ● Προφυλακίστηκε ήδη ένας 40χρονος. ● Νεκρός υπό περίεργες συνθήκες ο πατέρας.

Μια ιστορία που θυμίζει έντονα την υπόθεση του κοριτσιού στον Κολωνό έρχεται στο φως από την ενδοχώρα του Ρεθύμνου. Και πάλι στο επίκεντρο βρίσκεται ένα κορίτσι 15 χρόνων σήμερα, το οποίο εδώ και δύο χρόνια φέρεται να υφίσταται σεξουαλική κακοποίηση. Στη συγκεκριμένη υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται 10 με 12 άνδρες, κάτοικοι της περιοχής, ημεδαποί και αλλοδαποί, εκ των οποίων ένας, ηλικίας περίπου 40 ετών, έχει ήδη συλληφθεί και αφού οδηγήθηκε στον εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση δραστηριοποιήθηκε το Χαμόγελο του Παιδιού όπου έγινε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία, η οποία προωθήθηκε στις διωκτικές αρχές του Ρεθύμνου. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το Χαμόγελο του Παιδιού, η πρώτη καταγγελία για το συγκεκριμένο περιστατικό υποβλήθηκε το καλοκαίρι του 2023 στην «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» και αφορούσε σε «κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανήλικης από την ευρύτερη ορεινή περιοχή στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου».

Στη συνέχεια η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες για να εντοπιστεί η 15χρονη και κατόπιν εισαγγελικής εντολής διερευνήθηκαν διακριτικά οι συνθήκες διαβίωσής της. Η έρευνα των Αρχών οδήγησε στη σύλληψη του αλλοδαπού κατοίκου της περιοχής που προφυλακίστηκε ήδη, ενώ από εκεί άρχισε να ξετυλίγεται το νήμα για την εμπλοκή και των άλλων προσώπων. Σε έρευνα που έγινε στα τέλη Ιανουαρίου στο σπίτι του συγκεκριμένου ανθρώπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένα φυσίγγιο πιστολιού.

Εκείνο που δίνει ακόμα πιο τραγική διάσταση στην υπόθεση είναι πως πριν από δέκα ημέρες ο 50χρονος πατέρας του κοριτσιού, ο οποίος είχε αναλάβει και την επιμέλειά της, βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του ενώ δίπλα του βρέθηκε μια φιάλη υγραερίου που ήταν ανοιχτή και όλες οι ενδείξεις συντείνουν στο ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Οι Αρχές τώρα ερευνούν αν το συγκεκριμένο περιστατικό συνδέεται με την υπόθεση που αποκαλύπτεται, ενώ το παιδί έχει ήδη υποβληθεί σε εξετάσεις και έχει δώσει καταθέσεις παρουσία παιδοψυχολόγου.

«Μιλήστε»

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση και την αρχική καταγγελία από ευαισθητοποιημένους πολίτες, το Χαμόγελο του Παιδιού απευθύνει έκκληση ώστε η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών να μη… Μένει Μυστικό.

«Βοηθήστε και εσείς ένα παιδί να σωθεί έγκαιρα από τις ολέθριες επιπτώσεις κάθε μορφής κακοποίησης, επικοινωνώντας εσείς, ή προτρέποντας το ίδιο το παιδί να επικοινωνήσει απευθείας με το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού, δωρεάν και ανώνυμα: στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία είναι στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους και διαθέσιμη πανελλαδικά, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, ή μέσω της εφαρμογής CHAT 1056, έναν νέο τρόπο άμεσης επικοινωνίας στη διάθεση κάθε παιδιού που υφίσταται κακοποίηση, ώστε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να συνομιλήσει μέσω γραπτού κειμένου» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 06.02.24