ΘΑ ΤΡΩΣ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ, ΘΑ ΖΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Τι να κάνεις, να μαλώνεις συνέχεια; Καλύτερα να τα έχεις καλά με την εξουσία. Καλύτερα να βλέπεις τον χάρτη μπλε τη βραδιά των εκλογών και να νιώθεις ότι είσαι μαζί τους.  Που να μπλέκεις τώρα.. Κάτσε στα αυγά σου και δες ως εχθρούς τα παιδιά των καταλήψεων από τα οποία σε γλίτωσαν με την εισβολή τους τα ΜΑΤ στον «Ευαγγελισμό».

Κράτα μόνο τις προειδοποιήσεις για τις επόμενες πλημμύρες π.χ. στον Κηφισό, μόνο για να μην πέσεις ξανά από τα σύννεφα.

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:

Κώστας Τζέλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας:
«Ο ΠΑΛΑΜΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΑΙ – ΧΑΡΑΤΣΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΠΙΤΙΩΝ»

O Κώστας Τζέλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, μιλά για την διαδήλωση της Κυριακής 1/10 στον Παλαμά Καρδίτσας, με τους κατοίκους να διεκδικούν στέγαση αλλά και να εξασφαλιστεί φαγητό και πόσιμο νερό για όλους, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πλημμυροπαθείς που 23 μέρες μετά την καταστροφή δεν έχουν πάρει προκαταβολή των αποζημιώσεων.

Ο ίδιος επισημαίνει την ανάγκη πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας καθώς στην περιοχή μόλις ένας δρόμος μπορεί να χρησιμοποιηθεί, τονίζοντας ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες, ειδικά υπό τον κίνδυνο των ασθενειών.

Επίσης απαντά για τις επιδιώξεις της κυβέρνησης για την υποχρεωτική ασφάλιση των κατοικιών για τις καταστροφές, κάνοντας λόγο για ένα ακόμη χαράτσι, σημειώνοντας ότι δεν θα χρειάζονταν ασφάλειες, αν το κράτος είχε κάνει ουσιαστικά και έγκαιρα αντιπλημμυρικά έργα.

—-

Αλέξης Μ. – Κατάληψη Ευαγγελισμού – Ηράκλειο:
«ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΤΙΡΙΟ»

Για τον ρόλο που παίζει η κατάληψη του Ευαγγελισμού στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου, και την ζωή που έδωσε σε έναν εγκαταλελειμμένο κτίριο του Πανεπιστημίου Κρήτης, μιλά ο Αλέξης Μ., μέλος συλλογικότητας από την κατάληψη.

Ο ίδιος αναφέρεται στην επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης από αστυνομικές ειδικές μονάδες με βαρύ οπλισμό, ενώ επισημαίνει για μία ακόμη φορά την αστυνομική βία που χρησιμοποιήθηκε για τις συλλήψεις, χωρίς μάλιστα κάποιος να φέρει αντίσταση.

Επίσης μιλά και για τον τραυματισμό του ατόμου που έπεσε από την ταράτσα του κτιρίου, λόγω της αδιαφορίας της αστυνομίας αλλά και την αντιμετώπιση που είχε στη συνέχεια, καθώς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και με πρόχειρες εξετάσεις του δόθηκε εξιτήριο, για να οδηγηθεί κατευθείαν στο Αστυνομικό Μέγαρο για ανάκριση.

Τέλος μιλά για τη λειτουργία και τον ρόλο της κατάληψης όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας την αποδοχή και των κατοίκων της συνοικίας, αλλά και στα ψέματα που διακινούνται, περί ανομίας, αναφερόμενος στις δράσεις και στο έργο της κατάληψης, όπως η στέγαση αστέγων, απόρων, κακοποιημένων ανθρώπων και μεταναστών, αλλά και στο αντιφασιστικό κίνημα που προστάτεψε το Ηράκλειο από τους φασίστες.

 —-

Δημήτρης Θεοδοσόπουλος, πολιτικός μηχανικός στην ομάδα «Γεωμυθική
«ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΦΙΣΟ – ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ»

Ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος, πολιτικός μηχανικός στην ομάδα «Γεωμυθική», μιλά για τον κίνδυνο που υπάρχει στην Αθήνα με τον Κηφισό μετά τη διαπίστωση των φθορών και του προβλήματος στατικότητας στα υπόγεια ρέματα.

Ο ίδιος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς πολλά ρέματα της Αθήνας καταλήγουν στον υπόγειο Κηφισό, και σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων θα υπάρξουν σοβαρές πλημμύρες.

Τέλος επισημαίνει ότι η υπογειοποίηση του Κηφισού είναι παλιό έργο με λάθος σχεδιασμό χωρίς την απαραίτητη συντήρηση, ενώ τονίζει ότι με βάση την αυτοψία που έκανε η ομάδα, διαπιστώθηκε ότι με τα μπάζα και τα σκουπίδια που πλέον έχουν μαζευτεί, το νερό δεν θα μπορεί να φύγει.