Η ΤΕΡΝΑ ΚΑΙ ΤΑ… ΓΑΤΑΚΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Δεν ξέρετε εσείς από αυτά. Δεν έχετε ιδέα πως δουλεύει το marketing και η «εταιρική κοινωνική ευθύνη». Γατάκια είστε. Όχι πονηροί επενδυτές σαν την ΤΕΡΝΑ.

Ηοποία ενώ έχασε την προσφυγή για το υβριδικό και τις γιγάντιες ανεμογεννήτριες που θέλει να φυτέψει στη Σητεία, ενώ βλέπει τις αντιδράσεις να φουντώνουν, ενώ βλέπει τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας να απογυμνώνει τη νέα αναθεωρημένη μελέτη της λέγοντας ότι είναι γραμμένη στο πόδι (μέχρι και πουλιά που δεν ζουν καν στην Κρήτη κατέγραψαν οι αθεόφοβοι για να έχουν για κάτι να λένε ότι έκαναν «έρευνα») εντούτοις συνεχίζει με κάθε τρόπο να το προσπαθεί.

Είναι πολλά τα λεφτά προφανώς. Εξάλλου βλέπει ότι έχει μαζί της τους θεσμικούς και ειδικά το πολιτικό προσωπικό της Περιφέρειας. (Τυχαία νομίζετε θα έρθει η γαλάζια στήριξη στον Σταύρο Αρναουτάκη;)

Δείτε λοιπόν τώρα τι σκέφτηκαν:

Ένας τρόπος να γίνεις αποδεκτός στην τοπική κοινωνία είναι να σε βλέπουν παντού και συνέχεια μπροστά τους. Και να κάνεις και «έργο» για την περιοχή. Τις προάλλες πήγαν και έφτιαξαν ένα στέγαστρο στο νοσοκομείο (ξοδεύτηκαν).

Τώρα αποφάσισαν να γίνουν χορηγοί στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον Δήμο Σητείας. Παλιά κόλπα αλλά πιάνουν. Ειδικά αν έχεις να κάνεις με γατάκια.

Και έτσι στην αφίσα με τα γατάκια στην άμμο και με το παραφρασμένο μήνυμα «I’ ll beach back» (δεν ξέρω αν το πιάσατε το υπονοούμενο) από κάτω φαρδιά πλατιά στους χορηγούς είναι η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Υπέροχο;

Μια απορία έχω μόνο επειδή είπα πιο πάνω για «θεσμικούς». Μεταξύ των «χορηγών» και κάτω φυσικά από την ΤΕΡΝΑ, είναι και ο Δήμος Σητείας και ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (ΔΟΚΑΣ). Εγώ θυμάμαι πως ο Δήμος είναι μεταξύ αυτών που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ (και δικαιώθηκαν την πρώτη φορά) εναντίον του υβριδικού της ΤΕΡΝΑ. Θυμάμαι επίσης πως ο δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης (που ως τώρα κρατά σωστή στάση για το θέμα) έχει ήδη προαναγγείλει νέα προσφυγή, ξανά στο ΣτΕ.

Τώρα πώς γίνεται δύο «αντίδικοι» να είναι από κοινού χορηγοί σε εκδηλώσεις στον Δήμο ίσως θέλει λίγη παραπάνω σκέψη για να εξηγηθεί…

Αλλά είπαμε, εμείς δεν ξέρουμε από αυτά. Είμαστε γατάκια…

Δημοσιεύτηκε στο Cretanews.eu στις 13.07.2023