Η ΜΕΡΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν στον δρόμο, βρίσκονται απέναντι στον φασισμό, όχι επετειακά αλλά καθημερινά με μάχες στην καθημερινότητα και στην κοινωνία. Η μέρα ανήκει στον Παύλο Φύσσα, σήμερα, δέκα χρόνια μετά και ενώ ο φασισμός σηκώνει κεφάλι.  Την ίδια ώρα η Αριστερά ποντάρει στο life style, στην επικοινωνία και στα θολά νερά των εύκολων λύσεων. Όχι όμως τώρα, αλλά εδώ και χρόνια. Δεν νικιέται έτσι το τέρας όμως. Μακάρι να ήταν τόσο απλό…

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:

Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων
«Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ»

Για τη φασιστική απειλή που υπάρχει την κοινωνία, ακόμα και μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, μιλάει ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι υπάρχει ρατσισμός και μίσος στην κοινωνία αλλά υπάρχει και ανοχή προς αυτά από το κράτος, ενώ τονίζει ότι το αντιφασιστικό κίνημα, δεν θα επιτρέψει την επαναφορά ταγμάτων εφόδου, όπως έγινε πρόσφατα στην Λεμεσό της Κύπρου.

Επίσης αναφέρεται και στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων, και σημειώνει ότι πρέπει να υπάρξει ειδική εκλογική νομοθεσία η οποία θα αποκλείει μόνον όποιον έχει καταδικαστεί για συμμετοχή σε οργάνωση με ναζιστικό πρόσημο, καθώς με την μέχρι τώρα στάση της η κυβέρνηση ενισχύει το προφίλ του Κασιδιάρη ως αντισυστημικής επιλογής.

Νίκος Καραμανωλάκης, μέλος Συντονιστικού Αγώνα για το Νοσοκομείο της Σητείας «ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ»

Στον τεράστιο αγώνα που κάνει η κοινωνία της Σητείας για την υπεράσπιση του νοσοκομείου, αλλά και στο σοβαρά προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει, αναφέρεται ο Νίκος Καραμανωλάκης, μέλος του Συντονιστικού Αγώνα για το Νοσοκομείο Σητείας.

Όπως σημειώνει, όλη η τοπική κοινωνία βρίσκεται στον δρόμο, τα πάντα είναι κλειστά και όλες οι κοινωνικές ομάδες, σύλλογοι και οργανώσεις, συμμετέχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις.

Ο ίδιος τονίζει ότι το Νοσοκομείο της Σητείας είναι στα πρόθυρα του κλεισίματος, με πολλές κλινικές να είναι σχεδόν κλειστές, επισημαίνοντας ότι υπάρχει εδώ και χρόνια οργανωμένο σχέδιο υποβάθμισης και μετατροπής του σε Κέντρο Υγείας, σε μια περιοχή που αριθμεί περισσότερους από 20.000 κατοίκους.

Νίκος Κεχαγιάογλου, ασφαλιστικός σύμβουλος της ΠΟΜΙΔΑ
«ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ»

Ο Νίκος Κεχαγιάογλου, ασφαλιστικός σύμβουλος της ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων) μιλάει για την υποχρεωτική ασφάλιση κατοικιών και επιχειρήσεων που εξήγγειλε η κυβέρνηση, τονίζοντας τα οφέλη που θα υπάρχουν και για το κράτος.

Παράλληλα, αναφέρεται και στις τιμές που υπάρχουν στην αγορά, σημειώνοντας ότι το κόστος είναι γενικά χαμηλό και τελικά θα ωφελήσει και τον ασφαλισμένο.

Ο ίδιος απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο αλλά και τη φιλοσοφία της ομαδικής ασφάλισης και αντιτίθεται στη λογική του «χαρατσιού». Επίσης αναφέρεται και στη δυνατότητα να ανταποκριθούν οι ασφαλιστικές σε μαζικές καταστροφές όπως στην Θεσσαλία, αναλύοντας το πως λειτουργεί παγκοσμίως το σύστημα ασφάλισης επισημαίνοντας ότι αυτό είναι ασφαλές και πλέον υπάρχουν μηχανισμοί για τέτοια ζητήματα.