Η ΛΙΑΝΑ ΣΤΑΡΙΔΑ ΑΞΙΖΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Τα έχω γράψει και πριν μερικούς μήνες. Η Λιάνα Σταρίδα είναι μια σημαντική αρχαιολόγος, μια πραγματικά ενεργή πολίτης του Ηρακλείου και φυσικά μια συμπαθής προσωπικότητα (δεν χρειάζεται βέβαια εμένα να τα πω αυτά). Έκανε μεγάλο λάθος που δέχτηκε να την χρησιμοποιήσει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ (ή μάλλον κάποιοι από τη Νομαρχιακή του Ηρακλείου) για τις δικές τους επιδιώξεις. Το κακοστημένο έργο της «ανεξάρτητης παράταξης, που από καιρό σχεδίαζε να κατέβει στις εκλογές» αλλά όλως τυχαίως παρουσιάστηκε δύο μέρες πριν τη συνεδρίαση των κομματικών οργάνων, τα οποία κατόπιν όλως τυχαίως αποφάσισαν τη στήριξή της, ήταν βέβαιο πως δεν θα είχε happy end.

(Ας το σκεφτούν και οι σοβαροί άνθρωποι που τη στελέχωσαν στο ίδιο πάνελ σε εκείνη την παρουσίαση).

Αργά το βράδυ της Κυριακής 7/4 η παράταξη «Ηράκλειο Εναλλαγή» ανακοίνωσε πως αναζητά άλλες αυτοδιοικητικές παρατάξεις «για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου πόλου στις δημοτικές εκλογές». Με λίγα λόγια το γλυκό δεν έδεσε, οι πολίτες (ειδικά της αριστεράς) δεν πείστηκαν για τις καλές προθέσεις (του κόμματος, όχι της Λιάνας) και το πράγμα δεν περπάτησε.

Στεναχωρήθηκε και η ίδια, το ξέρω, όταν κατέγραφα τα πράγματα όπως ακριβώς είναι: Ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο έφτιαξε μόνος του διασπαστικό ψηφοδέλτιο για να αντιπαρατεθεί με την ήδη υπάρχουσα δημοτική (του) παράταξη, από την οποία, σε γενικές γραμμές είναι ευχαριστημένος ο κόσμος του. Υπερίσχυσε βλέπετε το καπρίτσιο μιας ομάδας στελεχών που είδαν μεγαλύτερο τον ίσκιο τους πάνω στην πόλη. Εκείνοι έφτασαν να κάνουν μέχρι και πρωταπριλιάτικο αστείο την ίδια και την διασπαστική τους τακτική από το site που εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο.

Σήμερα, μετά την αναταραχή και τις απανωτές αντιδράσεις, έχει παραιτηθεί ο ενορχηστρωτής της συγκεκριμένης επιλογής, ο γραμματέας της Ν.Ε. Ηρακλείου Γιάννης Παυλιδάκης και εκλέχτηκε νέος γραμματέας ο Δημήτρης Κλαράκης, που δηλώνει ότι θα συνεχίσει στα βήματα που χάραξε ο… προκάτοχός του (τόσο καλά).

Η Λιάνα Σταρίδα, βλέπει, έστω και με καθυστέρηση, πως το παιχνίδι που την έβαλαν να παίξει την προσβάλλει. Το κάλεσμα για συνεργασία με άλλες παρατάξεις ισοδυναμεί με αξιοπρεπή έξοδο από την κούρσα μπροστά στο ενδεχόμενο ενός μονοψήφιου αποτελέσματος, που θα αδικήσει την ίδια αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Εφόσον το κάλεσμα αυτό είναι αυθεντικό και όχι προάγγελος άλλης παρασκηνιακής κίνησης, όπως έγινε με τη δημιουργία της παράταξης, τότε αξίζει να διαβαστεί προσεκτικά και να περισωθεί (και με τη δική της συμμετοχή) ό,τι είναι δυνατόν σε μια πόλη που κινδυνεύει να γυρίσει εκεί απ’ όπου πάσχισε να απεμπλακεί.

Σε διαφορετική περίπτωση ας είναι όλοι άξιοι της μοίρας τους.

————————–

* Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης «Ηράκλειο Εναλλαγή», το βράδυ της Κυριακής 7 Απριλίου:

«Είμαστε μια νέα αυτοδιοικητική παράταξη που δημιουργήθηκε από πολίτες που θέλουμε να εφαρμόσουμε νέα πολιτική αντίληψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης. Μια άλλη προσέγγιση, με επίκεντρο τις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων, με συνεργασίες και συγκλίσεις σε ένα προοδευτικό πολιτικό πλαίσιο.

Απευθύνουμε πλατύ δημοκρατικό κάλεσμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Καλούμε τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις σε συστράτευση για την συγκρότηση ενός ευρύτερου πόλου στις δημοτικές εκλογές, για να διεκδικήσουμε ένα άλλο Ηράκλειο. Ένα Ηράκλειο ανθρώπινο, πράσινο, φιλικό, με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες, με διαφάνεια, σχεδιασμό και συγκεκριμένους στόχους. Με πείσμα, θέληση και αποτελεσματικότητα, κόντρα στις γνωστές μέχρι τώρα πρακτικές και στα συστήματα εξουσίας της πόλης, που την νέμονται τόσα χρόνια.

Είμαστε στο ΕΜΕΙΣ, όχι στο ΕΓΩ…»