Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Χωρίς τέλος είναι τα προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κρήτη. Μετά τους θυελλώδεις ανέμους που σάρωσαν το νησί προκαλώντας πολλά προβλήματα στις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες οι σφοδρές χιονοπτώσεις και οι βροχές συνεχίζουν να προκαλούν πονοκέφαλο.

Το πρωί της Παρασκευής στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ανδρών που είχαν αποκλειστεί στο Κρουσανιώτικο Φαράγγι, στο Ηράκλειο. Χρειάστηκε να επιστρατευτεί το ερπυστριοφόρο όχημα της ΕΜΑΚ για να τους βγάλει από τη δύσκολη θέση σε μια επιχείρηση, που κράτησε μέχρι αργά το μεσημέρι και είχε ευτυχώς επιτυχή κατάληξη.

Ανοχύρωτα όμως αποδεικνύονται και τα δημόσια κτίρια μπροστά στις καιρικές συνθήκες. Μετά το ξήλωμα του στεγάστρου στο Παγκρήτιο στάδιο οι άνθρωποι του δήμου βρέθηκαν μπροστά σε ακόμα μία δυσάρεστη έκπληξη, όταν μπήκαν χθες το πρωί στο δημαρχείο της πόλης.

Λόγω της υγρασίας ένα μεγάλο κομμάτι από το σοβά της οροφής στο γραφείο του δημάρχου αποκολλήθηκε και έπεσε χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει. Το ιστορικό κτίριο της Λότζια κατασκευάστηκε αρχικά το 1628 και ξεκίνησε να αναστηλώνεται τελευταία φορά το 1915. Το 1987 πήρε το πρώτο βραβείο EUROPA NOSTRA, ως το πιο καλά αναπαλαιωμένο και συντηρημένο Ευρωπαϊκό μνημείο της χρονιάς.

Από χθες οι μηχανικοί του Δήμου ηρακλείου προβληματίζονται για τις μεγάλες ανάγκες συντήρησης επιρρίπτοντας ευθύνες για εγκληματική αμέλεια στην προηγούμενη διοίκηση. Αρχικώς εξετάστηκε το ενδεχόμενο εκκένωσης του πρώτου ορόφου, αλλά μετά από αυτοψία διαπιστώθηκε ότι κάτι τέτοιο μάλλον δε θα χρειαστεί. Λίγες μέρες νωρίτερα το ίδιο κτίριο είχε πέσει θύμα διάρρηξης, επίσης στο γραφείο του δημάρχου.

(Κεντρική φωτογραφία: Το ιστορικό κτίριο της Λότζια κατασκευάστηκε αρχικά το 1628).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 13.02.2015