ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΑΦΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Σε ένα σημείο που είχε επιλέξει ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στον Αργουλιδέ Ακρωτηρίου Χανίων, θα γίνει την Πέμπτη η ταφή του πρώην πρωθυπουργού. Ο ίδιος είχε επιμελώς φροντίσει για την κατασκευή της τελευταίας του κατοικίας σε έναν ήσυχο τόπο δίπλα στον Ναό του Τιμίου Σταυρού που βρίσκεται στην περιοχή και σε μικρή απόσταση από τους τάφους των Βενιζέλων.

Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη Θα μεταφερθεί το βράδυ της Τετάρτης στα Χανιά. Την Πέμπτη στις τρεις το μεσημέρι θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας και θα ακολουθήσει η ταφή στο μικρό κοιμητήριο του Αργουλιδέ.

«Ο πρώην πρωθυπουργός ερχόταν πολύ συχνά για πεζοπορία στον Αργουλιδέ και μας ζήτησε ο ίδιος πριν από αρκετά χρόνια να φτιάξει στο σημείο αυτό τον χώρο όπου θα αναπαυτεί. Με απόφαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου τού δόθηκε η έκταση, ενώ ο ίδιος συνέβαλε οικονομικά για την αναβάθμιση όλης της ευρύτερης περιοχής», λέει στην «Εφ.Συν.» ο Μιχάλης Αναστασάκης, μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού του Τιμίου Σταυρού.

Στο ίδιο σημείο αναπαύεται και η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού, Μαρίκα Μητσοτάκη, που πέθανε το 2012.

Μηνύματα από την Κρήτη

Μηνύματα για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη απέστειλαν ο περιφερειάρχης Κρήτης, οι δήμαρχοι Ηρακλείου και Χανίων και άλλοι τοπικοί φορείς του νησιού, αναφερόμενοι μεταξύ άλλων και στη σημασία της προσωπικότητας του πρώην πρωθυπουργού για την Κρήτη.

Θλίψη σκόρπισε το άγγελμα του θανάτου του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά. Μιλώντας στην «Εφ.Συν.», ο προσωπικός φίλος και γιατρός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Μανώλης Παπαδάκης, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη προσωπικότητα του πρώην πρωθυπουργού:

«Είχε την ικανότητα να συμβιβάζει τους ανθρώπους και να δίνει λύσεις σε δύσκολα προβλήματα. Βοήθησε πολύ τον τόπο του, τα Χανιά, και συνέβαλε για τη δημιουργία σημαντικών έργων, όπως το Νοσοκομείο Χανίων και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης. Ως ασθενής ήταν ιδιαίτερα υπομονετικός και επέλεγε όποτε νοσηλευόταν να παραμένει στα Χανιά, παρά τις δικές μου προτροπές να μεταβαίνει στην Αθήνα» λέει ο κ. Παπαδάκης.

Μνήμες από τη συχνή παρουσία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Μαράθι ανέσυρε μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο Σταύρος Γκόγκος, υπάλληλος στην παραλιακή ταβέρνα «Πατρελλαντώνης», όπου έτρωγε μετά το μπάνιο του ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Ηταν άνθρωπος ανοιχτός και ευγενικός. Το Μαράθι ήταν η αγαπημένη του παραλία και μας τιμούσε με την παρουσία του σχεδόν κάθε χρόνο. Βρέθηκε εδώ ακόμα και πέρυσι, αν και φανερά καταβεβλημένος. Θα μας λείψει η έντονη παρουσία του, καθώς η προσωπικότητά του αποτέλεσε σύμβολο για τα Χανιά» λέει ο ίδιος.

(Κεντρική φωτογραφία: Είχε ετοιμάσει από καιρό την τελευταία του κατοικία στον Αργουλιδέ Χανίων ο Κων. Μητσοτάκης, στο σημείο όπου έχει ταφεί και η σύζυγός του Μαρίκα).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 30.05.2017