ΕΣΤΑΞΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Ο ΑΔΩΝΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Καμία προσπάθεια δεν καταβάλλουν πια τα κυβερνητικά στελέχη για να κρύψουν τις πραγματικές προθέσεις τους για το προσφυγικό. Αποκαλυπτικός ήταν ο Αδωνις Γεωργιάδης στο Ηράκλειο τηςΚρήτης, στην κοπή της πίτας της τοπικής ΝΟΔΕ. «Όταν δοθεί το μήνυμα στα μικρασιατικά παράλια ότι στην Ελλάδα σε περιμένουν τα κλειστού τύπου κέντρα και η απέλαση, οι ροές θα μειωθούν» είπε στουςΚρήτεςνεοδημοκράτες.

Είναι η ίδια φιλοσοφία τού «δεν θέλουμε να περνούν καλά εδώ οι μετανάστες» που έλεγε στους δημάρχους τηςΚρήτης(αλλά όχι στις κάμερες) ο Αλκιβιάδης Στεφανής όσο ακόμα ήταν συντονιστής για το προσφυγικό. Ίδια και με τη λογική του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος πριν από λίγα χρόνια έλεγε: «Πρέπει να περνάνε χειρότερα από τις χώρες τους. Η κόλαση πρέπει να φαντάζει παράδεισος σε αυτό που θα ζουν εδώ»!

Ο Άδωνις, μιλώντας στο κομματικό ακροατήριο, δεν είχε κανένα πρόβλημα να εκθέσει αυτήν την πολιτική με ανοιχτές κάμερες και μικρόφωνα, καμαρώνοντας μεταξύ άλλων και για τις απελάσεις: «Ξεκινά ο νέος τρόπος εξετάσεως του ασύλου. Αυτή είναι η βασική και κορυφαία αλλαγή σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γίνονται απελάσεις πλέον. Όσους έχουμε απελάσει, η Τουρκία τούς δέχτηκε» είπε μεταξύ άλλων. Και όλα αυτά ειδικά στηνΚρήτηπου έχει δώσει σαφή δείγματα φιλοξενίας με την υλοποίηση του προγράμματος ESTIA (φιλοξενία προσφύγων σε διαμερίσματα). Ολοι οι δήμαρχοι του νησιού επιμένουν στη διεύρυνση αυτού του προγράμματος αντί για τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης και ο Άδωνις τους θύμισε πως αυτή δεν περιλαμβάνεται στις κυβερνητικές επιλογές.

Εκτός όμως από μαθήματα ρατσισμού, στο μενού της πρωτοχρονιάτικης πίτας υπήρχαν και υποσχέσεις για τον πολύπαθο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, με τον υπουργό Ανάπτυξης να κάνει λόγο για μια χρονιά ευχάριστων εξελίξεων, προαναγγέλλοντας την κάθοδο του πρωθυπουργού στην Κρήτη (πιθανώς στις 8 Φεβρουαρίου). Με καμάρι επίσης προανήγγειλε την εγκατάσταση καζίνου στην Κρήτη, στην πρώην αμερικανική βάση στις Γούρνες, μιλώντας για «μια νέα λαμπρή σελίδα, με ενδιαφέρον από μεγάλους επενδυτικούς ομίλους», ενώ είπε ότι ο σχετικός διαγωνισμός θα ξεκινήσει εντός των επόμενων εβδομάδων.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 28.01.2020