ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΡΩΜΑ… ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Αποτροπιασμό προκαλεί στην Κρήτη η δολοφονική επίθεση με άρωμα… μαφίας που δέχτηκε ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης. Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης σε απόμερο δρόμο του Ηρακλείου και ενώ ο αντιδήμαρχος επέστρεφε από εκδήλωση στο κέντρο της πόλης.

Ενας άνδρας τον πλησίασε και άρχισε να τον χτυπά με μανία στο κεφάλι με σιδηρογροθιές, ενώ, σύμφωνα με την εκτίμηση της Αστυνομίας, υπήρχε και τσιλιαδόρος που ενημέρωσε για την έλευση του αντιδημάρχου στο σημείο όπου είχε στηθεί η ενέδρα. Το περιστατικό έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας που υπάρχει στην περιοχή.

Ο αντιδήμαρχος μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε τρίωρη χειρουργική επέμβαση στο μάτι και τη γνάθο, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του. Ωστόσο, όπως τόνισαν οι θεράποντες γιατροί, τα χτυπήματα ήταν εξαιρετικά δυνατά και μόνο από τύχη ο Πέτρος Ινιωτάκης δεν έχασε την όρασή του ή ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

Μόλις ο αντιδήμαρχος ανέκτησε τις αισθήσεις του έδωσε πολύωρη κατάθεση στους άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών. Από την πρώτη στιγμή έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της ληστείας, ενώ ο ίδιος δήλωσε στους αστυνομικούς πως δεν είχε δεχθεί απειλές και δεν είχε οικονομικές ή προσωπικές διαφορές με κανέναν.

Οι εκτιμήσεις για τα κίνητρα των δραστών σχετίζονται κυρίως με τη θεσμική ιδιότητα του κ. Ινιωτάκη, ο οποίος ανέλαβε την αντιδημαρχία Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας και Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο ίδιος μιλώντας στους αστυνομικούς συσχέτισε την επίθεση με τις θέσεις που είχε εκφράσει το τελευταίο διάστημα για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην πόλη.

Κατήγγειλε διαγωνισμό

Συγκεκριμένα, προ μερικών εβδομάδων είχε καταγγελθεί δημόσια ο φωτογραφικός χαρακτήρας μειοδοτικού διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η προηγούμενη διοίκηση του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση της μονάδας βιοξήρανσης.

Το γεγονός ότι από τους όρους του διαγωνισμού δινόταν σαφές προβάδισμα σε μία εκ των υποψήφιων εταιρειών είχε οδηγήσει τον αντιδήμαρχο και την πλειοψηφία του δήμου στο να ζητήσουν την ακύρωση του διαγωνισμού.

Την Τετάρτη συνεδρίασε (υπό το βάρος της επίθεσης στον αντιδήμαρχο) το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου και όντως αποφάσισε την οριστική ακύρωση του συγκεκριμένου διαγωνισμού, απόφαση που λήφθηκε κατά πλειοψηφία με μειοψηφούσα την παράταξη του πρώην δημάρχου και πρώην προέδρου του ΕΣΔΑΚ, Γιάννη Κουράκη.

(Κεντρική φωτογραφία: Δολοφονική επίθεση δέχτηκε από αγνώστους ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 28.11.2014