ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ… ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Διάλεξε: Θέλεις εξορύξεις με Μανιάτη (ΠΑΣΟΚ), με Σενετάκη (ΝΔ) ή με Σταθάκη (Νέα Αριστερά); Ή μήπως προτιμάς τις συμβάσεις που είχε υπογράψει ο Τσίπρας στο όνομα του οποίου πίνει ακόμα νερό ο Κασσελάης και ό,τι απέμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ; Με τι περιτύλιγμα θες να φας την καταστροφή της Κρήτης, της Ηπείρου, του Ιονίου;

Ολοι αυτοί πάντως μαζεύονται στο Ηράκλειο το σαββατοκύριακο για να μας πείσουν ότι πρέπει να κάνουμε την Κρήτη ενεργειακό κόμβο. Τους καλεί το Τεχνικό Επιμελητήριο μαζί με τη… γαλαζοπράσινη Περιφέρεια και όπως καταλαβαίνεις η δουλειά είναι «κουμπωμένη». Ανάπτυξη μέχρι να σβήσει ο ήλιος…

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Γιώργος Βλοντάκης, μέλος της Πρωτοβουλίας Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων: «ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ»

Ο Γιώργος Βλοντάκης, μέλος της Πρωτοβουλίας Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, μιλά για τον διαρκή αγώνα κατά των εξορύξεων στις θάλασσες του νησιού εξηγώντας τους λόγους της αντίθεσης αυτής.

Κάνει λόγο για θέατρο του παραλόγου από το κράτος το οποίο, ενώ από την μία προωθεί με ακραίο τρόπο την τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης, από την άλλη ανατρέπεται αυτό το μοντέλο με τις αποφάσεις για εξορύξεις υδρογονανθράκων νότια και νοτιοδυτικά του νησιού.

Ταυτόχρονα μιλά και για την επιθετική ανάπτυξη των βιομηχανικών ΑΠΕ, τόσο σε βουνά και υψώματα, όσο και στη θάλασσα, με τα υπεράκτια αιολικά που επίσης σχεδιάζονται στην Κρήτη, ενώ τονίζει ότι το σύστημα στο οποίο ζούμε, απαιτεί όλο και μεγαλύτερες ποσότητες ενέργειας, με μόνο όμως γνώμονα το κέρδος.

Τέλος αναφέρεται στους κινδύνους που θα προκύψουν από τις επικείμενες εξορύξεις, που προγραμματίζονται σε μεγάλο βάθος, κάτι που αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες μόλυνσης ή ατυχήματος, σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει ήδη ένας μηχανισμός από φορείς και ιδρύματα που μαζί με τα ΜΜΕ προωθούν πλήρως τις εξορύξεις, αποκτύπτοντας τους πραγματικούς κινδύνους και συνέπειες των εξορύξεων.