ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ «ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Τι μήνυμα στέλνει η επιλογή ενός πρώην αρχηγού της Αστυνομίας για τη θέση του υποψήφιου δημάρχου με τις ευλογίες της Νέας Δημοκρατίας;

Και μάλιστα όχι οποιουδήποτε πρώην αρχηγού αλλά εκείνου που στο βιογραφικό του έχει τις πρώτες διαταγές για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων, μετά τη Χούντα.

Θα μου πείτε, μα ήταν ο κορονοϊός και όλοι φοβόμασταν. Θα μου πείτε, κι εσύ έγραφες τότε άρθρα και έλεγες «φέτος ας μην πάμε στην πορεία του Πολυτεχνείου». Από την παραίνεση μέχρι την καταστολή όμως η απόσταση είναι τεράστια. Και βλέποντας σήμερα τους 37.000 νεκρούς μπορείς με βεβαιότητα να πεις πως ούτε με την πρωτοφανή καταστολή κατάφερε η κυβέρνηση να αποτρέψει την καταστροφή.

Ο πρώην αρχηγός στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του μας είπε πως «δραστηριοποιούμαστε, ζούμε και αντιμετωπίζουμε τις ίδιες αγωνίες καθημερινά σε έναν τόπο που είμαστε υποχρεωμένοι να τον διατηρήσουμε ζωντανό, αυθεντικό και σύγχρονο».

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το πώς ακριβώς εννοεί έναν «ζωντανό, αυθεντικό και σύγχρονο τόπο» ο στρατηγός. Για το πώς αντιμετωπίστηκε επί θητείας του μια ομάδα φοιτητών, όχι πάνω από 10-15, κυρίως κοριτσιών, όταν θέλησε να διαδηλώσει στην Πλατεία Ελευθερίας κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου το 2020. (Το θυμίζω γιατί ίσως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε κάποιο προεκλογικό σποτ για τις Δημοτικές Εκλογές από το επιτελείο του στρατηγού).

Φυσικά αυτό δεν είναι το μόνο παράδειγμα και δεν είναι το πιο βίαιο. Τα έχω γράψει και παλιότερα, όταν όλοι μιλούσαν για την ευδόκιμη αποστρατεία του, λέγοντας πως η θητεία του κ. Καραμαλάκη σηματοδότησε μία από τις περιόδους ισχυρότερης αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας των τελευταίων χρόνων, καθώς ο συνδυασμός με την υπουργία Χρυσοχοϊδη ήταν καταλυτικός.

Ειδικά για την Κρήτη ας μην ξεχάσουμε την υπόθεση με την κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά και τη μετατροπή της αστυνομίας σε στρατό υπέρ των επιχειρηματικών σχεδίων που ήθελαν τη μετατροπή ενός μνημείου της πόλης σε ξενοδοχείο με τις ευλογίες της ίδιας της οικογένειας Μητσοτάκη. (Δεν τα λέω εγώ, οι ίδιοι οι αστυνομικοί διαμαρτυρήθηκαν).

Αλλά και επί ηγεσίας του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού έχει ενδιαφέρον να διαβάσετε το βιβλίο του Βασίλη Κατσούλη, πατέρα του δολοφονημένου Κώστα Κατσούλη στο γήπεδο του Ηροδότου το 2014, για τη στάση που κράτησε τότε ο κ. Καραμαλάκης λέγοντας στον πατέρα ενός ανθρώπου που δέχτηκε επίθεση από 20 χούλιγκανς με σιδηρογροθιές ότι «ο γιος σας είχε ανεύρυσμα».

Ασφαλώς ο κ. Καραμαλάκης έχει κάθε δικαίωμα να κατέβει για δήμαρχος εφόσον έχει αποστρατευθεί.

Τα συμφραζόμενα όμως της επιλογής του από τη Νέα Δημοκρατία δημιουργούν μόνο αρνητικούς συνειρμούς και εντέλει η συγκεκριμένη πολιτική επιλογή προσβάλλει τους κατοίκους του Ηρακλείου.

Δημοσιεύτηκε στο Cretanews.eu στις 14.07.2023