ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΜΕ… ΑΡΩΜΑ ΝΥΧΤΑΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Στάχτη τα αυτοκίνητα επικεφαλής δημοτικής παράταξης της Αριστεράς στον Δήμο Χερσονήσου Κρήτης ● «Μου στέλνουν μήνυμα ή με εκδικούνται για τη δημοτική μου δράση», λέει ο ίδιος ο Μανώλης Διαμαντάκης.

Αντιμέτωποι με μεθόδους… νύχτας βρίσκονται εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης στον Δήμο Χερσονήσου οι οποίοι στέκονται απέναντι σε διάφορα επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα που «πολιορκούν» τον τοπικό δήμο. Απανωτές εμπρηστικές επιθέσεις δέχτηκε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας» Μανώλης Διαμαντάκης, που τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας αντίκρισε καμένο το αυτοκίνητο το δικό του αλλά και της κόρης του, τα οποία ήταν σταθμευμένα κάτω από το σπίτι του.

Στο σημείο βρέθηκαν μπιτόνι με βενζίνη και στουπιά που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία πως πρόκειται για εμπρησμό, ενώ τον περασμένο Μάιο ο ίδιος άνθρωπος είχε βρει καμένο και ακόμα ένα αυτοκίνητο της οικογένειάς του. «Δεν έχω με κανέναν προσωπικές διαφορές και εκτιμώ πως οι συγκεκριμένες ενέργειες σχετίζονται με τη δημοτική μου δραστηριότητα», λέει ο ίδιος στην «Εφ.Συν.», ενώ διερωτήθηκε αν κάποιοι του στέλνουν μήνυμα ή τον εκδικούνται για τη στάση του σε διάφορα θέματα.

Η παράταξη του κ. Διαμαντάκη, που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει στο πρόσφατο παρελθόν κρατήσει σθεναρή καταγγελτική στάση στο δημοτικό συμβούλιο σε μια σειρά από «καυτά» θέματα, όπως οι απευθείας αναθέσεις, οι καταπατήσεις δημόσιου χώρου, το τεράστιο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής των απορριμμάτων κτλ.

Την εμπρηστική επίθεση καταδίκασε με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, τονίζοντας πως τέτοιου είδους βίαιες ενέργειες δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία του Ηρακλείου, ενώ ζητά «πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από τις αρμόδιες αρχές, καθώς και την απόδοση δικαιοσύνης».

Την «αυτονόητη και απερίφραστη καταδίκη» του για το περιστατικό εκφράζει στην«Εφ.Συν.» ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, τονίζοντας πως «κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να περιορίζεται ως προς την άσκηση των καθηκόντων του και την υπεράσπιση των αιτημάτων του τόπου του».

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 20.03.2022