ΕΛΕΥΣΙΝΑ: ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Τα Ελληνικά Πετρέλαια κάνουν δώρα και χορηγίες στους κατοίκους της Ελευσίνας αλλά και στο Δήμο για να εξασφαλίσουν συναίνεση για τη δημιουργία ενός νέου τεράστιου διυλιστηρίου.

Μεταξύ άλλων παρέχονται δωρεάν εξετάσεις σε ηλικιωμένους, υποτροφίες σε φοιτητές και «χορηγίες» σε Δήμους και Νομαρχίες για να περιοριστούν οι αντιδράσεις για την επικείμενη επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ. Η νομαρχία έβγαλε άδεια μέσα σε τρεις μέρες, ο δήμαρχος δεν υπέβαλε ένσταση και τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα δίνουν άνιση μάχη με τον κ. Λάτση και τα συμφέροντα που έχουν βάλει στόχο τη ζωή τους. Η Περσεφόνη ακόμα κοιμάται στην αγκαλιά μιας μολυσμένης γης…

Ακούστε ένα ηχητικό ντοκουμέντο από τις προσπάθειες των υπαλλήλων των ΕΛΠΕ να δώσουν περίπου με το ζόρι επιχορήγηση σε μια οικογένεια της Ελευσίνας, έναν αντιδήμαρχο να παραδέχεται πως πλέον και μέσα στο Δήμο υπάρχουν φωνές που λένε ότι «τα διυλιστήρια δεν ρυπαίνουν» και τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα να περιγράφουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην πόλη τους.

Μιλούν στις πίσω σελίδες τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατά της ΠΕΤΡΟΛΑ Κώστας Βαμβακάς, Βασίλης Δημόπουλος και Μελέτης Λάμπρου καθώς και ο αντιδήμαρχος Ελευσίνας Παναγιώτης Λινάρδος.

Πρώτη δημοσίευση: TVXS (Μαϊος 2009)