«ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΟΥ – ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πρώην υπουργός και ιδρυτής του Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης (ΔΗΚΕΑ), μιλά για την καταδίκη του, μαζί με τρεις ακόμη αγωνιστές, για την δράση τους ενάντια στους πλειστηριασμούς το 2017-2018, σημειώνοντας ότι η απόφαση αυτή είχε εκδικητικό χαρακτήρα.

Ο ίδιος τονίζει ότι ο δικαστής είχε προκαταβάλει την απόφασή του, πατώντας σε έναν νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για διώξεις σε όποιους σταματούν πλειστηριασμούς με στόχο όπως αναφέρει, την διευκόλυνση του ξεπουλήματος των περιουσιών του λαού.

Επίσης σημειώνει ότι οι υποθέσεις, μετά από μια σειρά αναβολών, είχαν φτάσει στο όριο της παραγραφής κι έπρεπε οι δίκες να γίνουν, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη εκτέθηκαν, κάνοντας λόγο για στημένη καταδίκη.

Ο ίδιος σχολιάζει την κατάσταση της Αριστεράς στην Ελλάδα λέγοντας πως βρίσκεται σε κρίση και παρακμή, επισημαίνοντας ότι δεν αντιστοιχεί στην σημερινή πραγματικότητα, τονίζοντας παράλληλα ότι οι αξίες της Αριστεράς παραμένουν επίκαιρες, ωστόσο χρειάζεται μια νέα στρατηγική ενώ τέλος δηλώνει ότι τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα που αυτοαποκαλούνται «αριστερά», δεν έχουν σχέση με τις αρχές, τις αξίες και τα οράματα της πραγματικής Αριστεράς.