«ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Να κατέβουν στο λιμάνι με τα τρακτέρ τους απειλούν μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Οροπεδίου Λασιθίου παρά την αρχική συμφωνία του Παγκρήτιου Συντονιστικού Οργάνου των Αγροτών ότι στα πλοία θα επιβιβαστούν μόνο πεζοί οι αγρότες από το νησί για να μεταβούν στην Αθήνα.

Σε νεότερες δηλώσεις του στην Εφ.Συν. ο πρόεδρος της παγκρήτιας συντονιστικής επιτροπής Πρίαμος Ιερωνυμάκης, αναφέρει πως η επιτροπή δεν μπορεί ναεπιβάλει την άποψή της σε όλους τους Συλλόγους και είναι ευθύνη καθενός το πώς θα κινηθεί.

Πάντως, όπως ο ίδιος αναφέρει, είναι ακατανόητη η επιμονή της κυβέρνησης να μην επιτρέπει την είσοδο των τρακτέρ στην Αθήνα.«Και στο κέντρο του Ηρακλείου έχουν διαδηλώσει τα τρακτέρ πολλές φορές και δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα»αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επιβεβαιώνει τον σχεδιασμό των αγροτών της Κρήτης για κατάληψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου και θα κατευθυνθούν αμέσως μετά την άφιξή τους στο λιμάνι του Πειραιά αύριο το πρωί.

Σε ό,τι αφοράτους αγρότες του Οροπεδίου Λασιθίου φέρονται αποφασισμένοι να μεταβούν με τα τρακτέρ μέχρι το λιμάνι του Ηρακλείου και σε όποιο σημείο τους ανακόψει η αστυνομία να στήσουν επί τόπου μπλόκο.

Οι αγρότες της Κρήτης αναχωρούν με τρία πλοία, δύο από Ηράκλειο και ένα από Σούδα στις 9 και στις 9.30 το βράδυ και αναμένονται στο λιμάνι του Πειραιά γύρω στις 6.30 αύριο τα ξημερώματα.

Εν τω μεταξύ υπό κατάληψη παραμένουν οι εφορίες στους τρεις από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης. Οι αγρότες από την κατάληψη στην Εφορία του Ηρακλείου δηλώνουν αποφασισμένοι να μείνουν εκεί και αύριο αλλά και την επόμενη εβδομάδα αν δεν προκύψει αποτέλεσμα από το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο της Αθήνας.

(Κεντρική φωτογραφία: Ίσως και να δούμε τρακτέρ το βράδυ στο λιμάνι, λέει ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών. *ΕΦΣΥΝ / Μάριος Διονέλλης).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 11.02.2016