ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

1 Σχόλιο

Οι χιλιάδες πολίτες που βγήκαν στους δρόμους στην Κρήτη, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη, στη Νάξο και αλλού, για τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη είναι η χαραμάδα ελπίδας σε ένα σκηνικό που γίνεται όλο και πιο ζοφερό.

Οι Πίσω Σελίδες δίνουν τον λόγο στους διαδηλωτές στο Ηράκλειο και στον Αγιο Νικόλαο. Σε αυτούς που αρνήθηκαν να επιστρέψουν απλά στις δουλειές τους μετά την δολοφονία.

Περίπου 3.000 κάτοικοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου στον Αγιο Νικόλαο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δολοφονία του συντοπίτη τους Αντώνη Καρυώτη. Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση αυτή απεύθυνε μέσω κοινωνικών δικτύων ο Βασίλης Χατζηδάκης, έμπορος και ενεργός πολίτης – κάτοικος της πόλης.

Ο ίδιος μίλησε στις Πίσω Σελίδες για όσα ακούστηκαν στη συγκέντρωση αλλά και για την αποφασιστικότητα των κατοίκων να απαιτήσουν δικαίωση για την δολοφονία.

Για την κινητοποίηση περισσότερων από 1000 ανθρώπων στο λιμάνι του Ηρακλείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη, μίλησε ο εκπαιδευτικός Νίκος Ψυχογυιός.

Ο ίδιος ανέφερε τις απειλές που δέχτηκαν από άνδρες του Λιμενικού προκειμένου να αποχωρήσουν από ον προβλήτα καθώς εμπόδισαν για περίπου 6 ώρες τον απόπλου του πλοίου Blue Horizon σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμπεριφορά του πληρώματος απέναντι σε έναν συνάνθρωπό τους.

Για το κλίμα στην πόλη του Αγίου Νικολάου αλλά και για τις δυνατότητες παρέμβασης προς βοήθεια της οικογένειας του αδικοχαμένου Αντώνη Καρυώτη μίλησε ο δήμαρχος της πόλης Αντώνης Ζερβός στις Πίσω Σελίδες.

Ο ίδιος ζήτησε να μεταφερθεί στην αυτοδιοίκηση η ευθύνη και οι πόροι για τις αναγκαίες κοινωνικές παρεμβάσεις και την άσκηση κοινωνικής πολιτικής καθώς αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας.