ΒΑΖΟΥΝ ΠΙΣΙΝΕΣ ΣΤΟ «ΜΠΑΛΚΟΝΙ» ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Στο φως τα σχέδια Διγαλάκη για την μετεξέλιξη του ιστορικότερου σημείου της πόλης.Ερευνα των μελών της Rosa Nera αποκαλύπτει την μακέτα του ξενοδοχείου που σχεδιάζεται αλλά και την εμπλοκή στενού συνεργάτη του δημάρχου Χανίων με την εταιρία Belvedere ΕΠΕ. Ο ρόλος του Ελληνοϊσραηλινού Σάμπυ Μιωνή.

Βορά στα σχέδια ενός διεθνούς και δαιδαλώδους δικτύου real estate έχει δώσει τα ιστορικά κτίρια στον λόφο Καστέλι ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης και νυν υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, όπως καταγγέλλουν, μετά από ενδελεχή έρευνα τα μέλη της κατάληψης Rosa Nera στα Χανιά. Χθες από τηνιστοσελίδα της κατάληψηςκοινοποιήθηκε η μακέτα του λόφου Καστέλι όπως τον έχουν φανταστεί τα επενδυτικά funds στα οποία ο κ. Διγαλάκης παραχώρησε ως πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης τη χρήση των ιστορικών κτιρίων που είχαν παραχωρηθεί για εκπαιδευτικές χρήσεις στο Ιδρυμα.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι των off shore εταιριών που εμπλέκονται με την Belvedere ΕΠΕ, τα μέλη της κατάληψης έφτασαν στην εταιρία Klein Group (Ltd.), με έδρα την Κένυα. Σύμφωνα με την έρευνά τους, ηKlein διαχειρίζεται την εταιρία GreekHouse με έδρα το Ισραήλ στην ιστοσελίδα της οποίας (greekhouse.co.il) παρουσιάζει τα επενδυτικά έργα της Κυπριακής Cydon Group Limited, η οποία είναι η βασική εταίρος της Belvedere ΕΠΕ. Ο σκοπός της Greekhouse είναι η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων υπό μορφή μετοχών, έναντι δικαιωμάτων κέρδους από την εκμετάλλευση των ακινήτων. Στην ιστοσελίδα της GreekHouse εμφανίζεται μεταξύ άλλων σχεδίων και το project για τον λόφο Καστέλι και μάλιστα με μακέτα για την τελική μορφή που θα πάρει το έργο. Στον ίδιο ιστότοπο παρουσιάζονταιακόμα τρία έργα στα Χανιά και συγκεκριμένα τα υπάρχοντα boutique hotels «Ambassador» και «Scala di Faro» και ένα επταώροφο ξενοδοχείο συνδυασμένο με το «Κόκκινο Σπίτι» στην αρχή της Νέας Χώρας.

Η Cydon, τα σχέδια της οποίας παρουσιάζονται από την GreekHouse προς προσέλκυση επενδυτών,με τη σειρά της διευθύνεται από την κυπριακή Cyproliaison Limited, η οποία είναι μέτοχος σε περίπου 3000 εταιρίες σε όλο τον κόσμο.about:blank

Πισίνα πάνω στα μνημεία

Η μακέτα της επένδυσης προκαλεί ήδη ρίγη στα Χανιά, δείχνοντας στη θέση που βρίσκεται το σημερινό «μπαλκόνι των Χανίων», δίπλα σε διατηρητέα κτίρια και σε απόσταση αναπνοής από μια πολύ σημαντική ανασκαφή να υπάρχει πισίνα, χώρος αναψυχής για τους πελάτες του ξενοδοχείου και γενικότερα υποδομές που κάθε άλλο παρά για «δημόσια χρήση» προϊδεάζουν.

Το αρχιτεκτονικό σχέδιο της επένδυσης όπως παρουσιάζεται από την εταιρία GreekHouse.


Και συνεργάτης του δημάρχου

Μία ακόμα από τις αποκαλύψεις που κάνουν τα μέλη της Rosa Nera είναι πως λογιστής και οικονομολόγος της Εταιρείας Βelvedere ΕΠΕ είναι ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Κρήτης, Παντελής Πετσετάκης, ο οποίος υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Χανίων.

Στη σελίδα της GreekHouse φαίνεται ως οικονομικός διαχειριστής και λογιστής της εταιρίας ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Χανίων και συνεργάτης του δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη, Παντελής Πετσετάκης.
Ο κ. Παντελής Πετσετάκης, λογιστής και οικονομολόγος περιλαμβάνεται στα στελέχη της GreekHouse και είναι ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Κρήτης και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Χανίων, ενώ ήταν και υποψήφιος με τον συνδυασμό του δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Στην ίδια σελίδα παρουσιάζονταν και άλλα «assets» της συγκεκριμένης επένδυσης όπως ότι βρίσκεται σε περιοχή που δεν έχει πολλούς μετανάστες (!) ή ότι βρίσκεται πολύ κοντά στη νατοϊκή βάση της Σούδας. Μετά την αποκάλυψη των σχεδίων από τα μέλη της κατάληψης το site της GreekΗouse κλειδώθηκε για αρκετές ώρες και η είσοδος μπορούσε να γίνει μόνο με τη χρήση κωδικού. Από σήμερα το πρωί η σελίδα επανήλθε σε κανονική λειτουργία.

Αυτή ήταν η σελίδα που έβλεπαν χθες όσοι επιχειρούσαν να μπουν στο site της GreekHouse.
Η σελίδα της GreekHouse που παρουσιάζειτην επένδυση στα Χανιά.


Ο Σάμπυ Μιωνής

Ενα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως ολόκληρο το site φαίνεται να τελεί υπό την αιγίδα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ – Ελλάδας (σε όλες τις σελίδες, υπάρχει σε διακεκριμένη θέση το λογότυπο του Επιμελητηρίου). Πρόεδρος του Επιμελητηρίου είναι ο γνωστός από άλλες υποθέσεις και την εμπλοκή του με την ελληνική δικαιοσύνη Σάμπυ Μιωνής.

Σε όλες τις σελίδες της GreekHouse βρίσκεται το λογότυπο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ – Ελλάδας
Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ – Ελλάδας είναι ο Σάμπυ Μιωνής.