ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΜΥΡΙΣΕ… ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

 Ολοσχερής καταστροφή σε επιχείρηση μετανάστη στο Ηράκλειο.

Επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα «μυρίζει» η ολοσχερής καταστροφή ενός μικρού παντοπωλείου, από πυρκαγιά τα ξημερώματα της Τρίτης στο κέντρο του Ηρακλείου. Το μικρό μίνι μάρκετ στην οδό Γιαμπουδή, στην παλιά συνοικία του Λάκκου ανήκε σε έναν μετανάστη από το Μπαγκλαντές και από εκεί εξυπηρετούνταν τόσο οι ντόπιοι όσο και αρκετοί μετανάστες κάτοικοι της περιοχής. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες η φωτιά ξεκίνησε από εμπρησμό γύρω στις 3 και μισή τα ξημερώματα. Η πυροσβεστική διεξάγει προανάκριση παίρνοντας καταθέσεις τόσο από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης όσο και από τους περίοικους ενώ την ώρα της πυρκαγιάς κάτοικος της περιοχής κατέγραψε με βίντεο τις απεγνωσμένες εκκλήσεις του παθόντος μέχρι να φτάσει στο σημείο το πρώτο πυροσβεστικό όχημα.  

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μετανάστης από το Μπαγκλαντές δεν είχε δεχτεί κάποια απειλή ή άλλη προειδοποίηση ούτε και έχει βρεθεί στο παρελθόν στο στόχαστρο ανάλογων συμπεριφορών. 

Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με 11 άνδρες που κατάφεραν να κατασβέσουν τη φωτιά μετά από δύο ώρες ενώ ευτυχώς δεν κινδύνευσε κανένας αφού το κατάστημα στο ισόγειο ήταν κλειστό και το διαμέρισμα στον πρώτο όροφο της οικοδομής παραμένει εδώ και καιρό ξενοίκιαστο. 

Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκε η εικόνα της ολοσχερούς καταστροφής τόσο του καταστήματος όσο και των εμπορευμάτων που βρίσκονταν στο εσωτερικό του.

Το συγκεκριμένη περιστατικό ανέδειξε για μία φορά ακόμα και το πρόβλημα της δυσκολίας πρόσβασης από τα οχήματα των υπηρεσιών πρώτης ανάγκης στις παλιές συνοικίες του Ηρακλείου. Όπως ανέφερε ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Ηρακλείου Μανόλης Δαμουλάκης τα μεγαλύτερα από τα πυροσβεστικά οχήματα δυσκολεύτηκαν πολύ να φτάσουν στο σημείο της πυρκαγιάς λόγω της στενότητας των δρόμων κάτι που καθυστέρησε την όλη επιχείρηση κατάσβεσης. 

(Κεντρική φωτογραφία: Η καμένη επιχείρηση).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 05.11.2014