ΑΠΛΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΥΣ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Οι φωνές των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους στα Τέμπη έφτασαν μέχρι την Αθήνα και φώναξαν ότι συντελείται κραυγαλέα συγκάλυψη του εγκλήματος. Ακούστε τους. Μόνο ακούστε και κάντε λίγο δικό σας το θέμα αυτό…

(στο τελευταίο ημίωρο της εκπομπής)

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:
—–
Νάσια Κοντίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης: «ΤΗΣ 19ΧΡΟΝΗΣ ΑΪΣΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ»

Η Νάσια Κοντίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης, μιλά για τον θάνατο της 19χρονης που παρασύρθηκε από όχημα με οδηγό αστυνομικό ο οποίος την εγκατέλειψε.

Η ίδια αναφέρεται στην πορεία που έγινε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, σημειώνοντας ότι ήταν μια πρώτη προσπάθεια πίεσης για να διαλευκανθεί η υπόθεση ενώ τονίζει πως κεντρικό σύνθημα είναι να μην ξεχαστεί το θέμα και να υπάρξει απόδοση δικαιοσύνης.

Ευρυδίκη Μπερσή, δημοσιογράφος των «Reporters United»: «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΣΩ… ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ»

Η Ευρυδίκη Μπερσή, δημοσιογράφος των «Reporters United», μιλά για την αποκάλυψη εγγράφου στο πλαίσιο ευρωπαϊκού νόμου που σχεδιάζεται, στο οποίο αναφέρονται οι εξαιρέσεις με τις οποίες θα μπορεί να γίνει άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών για την παρακολούθηση δημοσιογράφων.

Η ίδια αναφέρεται στο ευρωπαικό πλαίσιο, τονίζοντας ότι υπάρχουν «παραθυράκια» που μπορούν οι κυβερνήσεις να χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν, όπως το κομμάτι της «εθνικής ασφάλειας» προκειμένου να παρακολουθήσουν τις τηλεπικοινωνίες.

Επίσης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επηρεάζεται σημαντικά και η δημοσιογραφία, ενώ υπογραμμίζει ότι η χώρα μας είναι από αυτές που πρωτοστατούν και υποστηρίζουν τον νόμο αυτό, με ουσιαστικό στόχο τον έλεγχο του Τύπου και της ελευθερίας του λόγου.

Τέλος μιλά για τις αποκαλύψεις των Reporters United για τη σύμβαση 717 του ΟΣΕ, με αφορμή τις διώξεις που ασκήθηκαν από την ευρωπαϊκή εισαγγελία.