«ΑΠΑΤΗ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ ΜΕ ΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ο Χρήστος Κάτσικας, εκπαιδευτικός και αναλυτής για εκπαιδευτικά θέματα, μιλά για το σχεδιάγραμμα του νόμου που κατατέθηκε από τον υπουργό για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, χαρακτηρίζοντας κοροϊδία όσα προβλέπονται.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η σύνδεση της εισαγωγής στα ιδιωτικά πανεπιστήμια με τις πανελλήνιες, δεν έχει ουσία καθώς με πολύ λιγότερα μόρια και αρκετές χιλιάδες ευρώ, θα μπορεί να μπει σε όποια σχολή θέλει, την ώρα που οι υπόλοιποι νέοι θα χρειάζονται 18 και 19 χιλιάδες μόρια για να μπουν σε αντίστοιχες σχολές των δημόσιων ΑΕΙ.

Παράλληλα σημειώνει ότι ουσιαστικά δεν θα έρθουν ξένα ιδρύματα στην Ελλάδα για να ιδρύσουν παραρτήματα αλλά θα ονομαστούν ιδιωτικά πανεπιστήμια, κυρίως τα κολέγια τα οποία ήδη λειτουργούν στην χώρα.

Τέλος τονίζει ότι η σύνδεση της εισαγωγής στα ιδιωτικά πανεπιστήμια με τις πανελλήνιες, είναι επικοινωνιακή για να δοθεί η ψευδαίσθηση της ισοτιμίας ενώ σχολιάζει την θέσπιση διδάκτρων στα δημόσια ΑΕΙ για τους αλλοδαπούς σπουδαστές, ανοίγοντας έτσι την πόρτα για δίδακτρα και στη δημόσια εκπαίδευση.