«ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΝΘΕΤΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ο Αντώνης Σιγάλας, ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και μέλος της Π.Γ. του ΜέΡΑ 25, μιλά για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας, τονίζοντας ότι μέσω των αντιδράσεων που δημιουργούνται γίνεται προσπάθεια να αποκτήσει πεδίο παρέμβασης η ακροδεξιά.

Ο ίδιος αναφέρεται στην εξαίρεση που θα υπάρχει όσον αφορά την παρένθετη μητρότητα, επισημαίνοντας την αντισυνταγματικότητα του θέματος, τονίζοντας ότι ο νόμος ούτως ή άλλως έχει προβλήματα, αναφέροντας και την περίπτωση της ιδιωτικής κλινικής αναπαραγωγής στα Χανιά με το εμπόριο βρεφών και ωαρίων.

Αντί να αλλάξει αυτό τον νόμο και να βάλει δικλείδες ασφαλείας η κυβέρνηση καταφεύγει στην αντισυνταγματικότητα για να μην στενοχωρήσει τους κλινικάρχες και τους μεγαλογιατρούς, λέει ο Αντώνης Σιγάλας.

Όπως αναφέρει, αυτό γίνεται ώστε η κυβέρνηση να μετριάσει τις αντιδράσεις της ακροδεξιάς πτέρυγας της Ν.Δ., αποκλείοντας ένα βασικό δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών. Τέλος, ο Αντώνης Σιγάλας σχολιάζει την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική υπό το πρίσμα της gay ταυτότητας την οποία επικαλείται, χωρίς όμως, όπως λέει, να συνοδεύεται από αντίστοιχο ιδεολογικό υπόβαθρο.