«ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΕΚΤΡΟΠΕΣ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ο Ορέστης Τριανταφύλλου, μέλος του Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου ΣΕΜΦΕ του Πολυτεχνείου, μιλά για τη μεγάλη καμπάνια που πραγματοποιείται από ακαδημαϊκούς, φοιτητικούς συλλόγους και φορείς, κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλά και τις κινητοποιήσεις αυτής της βδομάδας.

Ο ίδιος κάνει λόγο για διαστρέβλωση του ζητήματος, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τα ΜΜΕ ενώ τονίζει ότι πρόκειται για συνταγματική εκτροπή, καθώς έτσι παγιώνεται η δυνατότητα μιας κυβέρνησης, με μία πρόταση νόμου, να παρακάμπτει το Σύνταγμα, ανοίγοντας την «πόρτα» για «παρεμβάσεις» και σε άλλα συνταγματικά δικαιώματα.

Όπως επισημαίνει, είναι αναγκαία μια ευρεία ενημέρωση της κοινωνίας για το ζήτημα προκειμένου να πιεστεί η κυβέρνηση, καθώς αντιμετωπίζει τους φοιτητές αλλά και τους μαθητές που αργότερα θα σπουδάσουν, ως πελάτες.

Παράλληλα κάνει λόγο για μια διαρκή συκοφάντηση του έργου των δημόσιων πανεπιστημίων αλλά και του φοιτητικού κινήματος, που αντιμετωπίστηκε με βία, ενώ τέλος μιλά και για το ζήτημα των φοιτητικών δανείων που θα αυξηθούν σημαντικά με την έλευση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, οδηγώντας σε οικονομικό στραγγαλισμό και δεσμεύοντας για δεκαετίες τους φοιτητές.