ΑΝΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Σε χωριά της ενδοχώρας του Ηρακλείου στρέφονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για την υπόθεση της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Τις τελευταίες ημέρες σε αστυνομικά τμήματα της Μεσσαράς έχουν κληθεί αρκετά άτομα να δώσουν εξηγήσεις και πληροφορίες, καθώς -μετά τα στοιχεία που καταγράφονται στο πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε στη Γαλακτοκομική Σχολή- φέρεται να εμπλέκονται με πρόσωπα της «παρέας των Κρητικών» που εκφόβιζαν με διάφορους τρόπους τον 20χρονο φοιτητή.

Οι συμφοιτητές

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι έρευνες περιστρέφονται γύρω από τρεις νεαρούς που φοιτούσαν στη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων και φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη, με τους δύο από αυτούς να κατάγονται από χωριά του Δήμου Γόρτυνας και έναν από χωριό του Δήμου Φαιστού.

Ωστόσο, διευκρινίζεται πως οι έρευνες γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή και ακόμα δεν μιλάμε για συλλήψεις, ούτε καν για προσαγωγές, αλλά οι «ενδιαφερόμενοι» κλήθηκαν από την αστυνομία και προσήλθαν οικειοθελώς στα αστυνομικά τμήματα, για να δώσουν πληροφορίες.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται το σίριαλ με τις πολιτικές παρεμβάσεις στην υπόθεση, καθώς ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν ο φοιτητής, για τον οποίο τηλεφώνησε ο πρώην βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης στη Σχολή πριν από δύο χρόνια, είναι ακόμα στη σχολή και αν περιλαμβάνεται στην παρέα των Κρητικών που εμπλέκονται και στην τωρινή υπόθεση.

Αν και ο ίδιος ο κ. Μαρκογιαννάκης έχει πει πως ο φοιτητής εκείνος ήταν από τα Χανιά, στην περιοχή της Μεσσαράς συζητείται έντονα η σχέση κουμπαριάς που έχει ο πρώην βουλευτής με οικογένεια από τα χωριά της ενδοχώρας του Ηρακλείου. Ταυτόχρονα στην υπόθεση των «παρεμβάσεων» ακούγεται και το όνομα δεύτερου πολιτικού προσώπου από την Κρήτη.

Στο πεδίο των ερευνών για την εξεύρεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη επικρατεί ακόμα απόλυτο σκοτάδι με τις υπηρεσίες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής να επικεντρώνονται στον χώρο της Γαλακτοκομικής Σχολής, καθώς θεωρούν πλέον ότι ο εξαφανισμένος φοιτητής δεν απομακρύνθηκε από την περιοχή των Ιωαννίνων.

(Κεντρική φωτογραφία: *EUROKINISSI/ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΜΙΚΟΥ).

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις: 14.03.2015