ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙΣ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πάντα ο αδύναμος. Πάντα το θύμα είναι εκείνος που θα βρεθεί στα νύχια μιας όποιας εξουσίας. Ο εγχειρισμένος μεσήλικας στα χέρια της αστυνομίας στα Χανιά που καταλήγει νεκρός μετά από «τροχονομικό έλεγχο» (φωτ.). Ο Αντώνης που δεν είχε καμία ελπίδα επειδή ο ύπαρχος τον είδε ως “παλαβό”, ή ως “Πακιστανό” ή ως “μαύρο”.

Και φυσικά οι πλημμυρισμένοι που δεν ξέρουν αυτοί από υποδομές και συμβάσεις, από βαριά επιστήμη αντιπλημμυρικών και από “μεγάλα και ακριβά έργα”.

Στις Πίσω Σελίδες μιλούν:

– Ο Πέτρος Μανιουδάκης, αδελφός του ανθρώπου που έπεσε νεκρός από αστυνομική βία στα Χανιά, για τα στοιχεία που απέκρυψε η αστυνομία κατά την επίσημη ενημέρωση για το περιστατικό.

– Ο Δημήτρης Μπάμπαλης, διευθυντής ΤΕΠ του Νοσοκομείου Λάρισας, για την κατάσταση που επικρατεί στις υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής.

– Η Εφη Μουγκαράκη, δικηγόρος της Κίνησης Χειραφέτησης Αναπήρων “Μηδενική Ανοχή”, για τα χαρακτηριστικά της δολοφονίας του Αντώνη Καργιώτη.

– Ο καθηγητής υδρογεωλογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νικήτας Μυλόπουλος για τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν ποτέ και για τον αποκλεισμό της επιστημονικής κοινότητας από τον σχεδιασμό που περιλαμβάνει μόνο πολιτικούς και εργολάβους.