«ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΑΙΔΩΝ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ο γιατρός Βαγγέλης Μαρούλης, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Κυριακού», μιλά για την κατάσταση στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα Παίδων , με 3.000 παιδιά να περιμένουν να χειρουργηθούν, και οι αναμονές στα ΤΕΠ είναι μεγάλες, λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η περίπτωση αυτή είναι ιδιαίτερη καθώς υπάρχει θέμα ασφάλειας, με τις ελλείψεις σε αναισθησιολόγους να οδηγούν στο σημείο να υπάρχει σοβαρό κενό στην εφημερία ενώ τονίζει ότι δεν γίνεται με το υπάρχον προσωπικό να καλύφθουν τόσο τα χειρουργεία όσο και οι εφημερίες, και μετά το «εντέλλεσθε» από τη διοίκηση, αντέδρασαν.

Παράλληλα απαντά στις κατηγορίες του υπουργείου ότι «οι γιατροί είναι αυτοί που κλείνουν τα χειρουργεία», κάνοντας λόγο για αντιφάσεις, καθώς όπως τονίζει, οι προκηρύξεις που υπόσχεται ο υπουργός Υγείας για να «ενισχύσει» το ΕΣΥ, βγαίνουν συνεχώς άγονες.

Άλλωστε όπως επισημαίνει, ένας γιατρός δεν μπορεί να πάει σε ένα νοσοκομείο το οποίο, είναι ήδη υποστελεχωμένο και θα αντιμετωπίσει υπερεργασία και υπερεκμετάλλευση, χωρίς πραγματικό κίνητρο.

Τέλος σημειώνει ότι η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι ήδη οριακή και κάποια στιγμή μπορεί να καταρρεύσει, τονίζοντας ότι το η δημόσια υγεία μετατρέπεται να υπηρεσία βασικής περίθαλψης, και για όλα τα υπόλοιπα, οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται σε ιδιωτικά ενώ αναφέρεται και στην δίωξη που δέχθηκαν οι πρόεδροι των σωματείων του νοσοκομείου για να βγουν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις τους.