ΓΙΑ ΠΛΟΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Ένταση δημιουργήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου όταν αγρότες ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους ναυτικούς στα δύο πλοία που παραμένουν αγκυροβολημένα από το πρωί της Παρασκευής.

Περίπου 1.000 παραγωγοί από την Ιεράπετρα, το Τυμπάκι και άλλες περιοχές έφτασαν μέχρι τους καταπέλτες των πλοίων, οι οποίοι όμως είχαν σηκωθεί εγκαίρως.

Σημειώθηκαν φραστικές επιθέσεις προς τους ναυτεργάτες, χωρίς το επεισόδιο να πάρει συνέχεια. Κατόπιν οι αγρότες κατευθύνθηκαν στο λιμεναρχείο Ηρακλείου όπου διεξάγονται τηλεφωνικές διαβουλεύσεις μεταξύ του περιφερειάρχη Κρήτης και του υπουργού Ναυτιλίας.

Επειτα από 5 ημέρες απεργίας της ΠΝΟ οι παραγωγοί μιλούν για τεράστια οικονομική ζημιά και θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να ασκήσουν πίεση για τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας, όπως προβλέπει και ο σχετικός νόμος του 2014.

Οπως αναφέρει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, Γιώργος Ντισπυράκης, μόνο στην περιοχή του παραμένουν αδιάθετοι 2.400 τόνοι αγροτικών προϊόντων.

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί στην Αθήνα συνάντηση δημάρχων και του περιφερειάρχη Κρήτης με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό Ναυτιλίας.

Συγκεκριμένα, η συνάντηση με τον κ. Δραγασάκη είναι προγραμματισμένη για τις 12.00 το μεσημέρι και με τον κ. Κουρουμπλή για τις 13.30.

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, στις 07.12.2016